Marktrock Poperinge wordt tweedaags festival: “Ter voorbereiding op onze verjaardagseditie in 2021”

Michael Depestele
Het stadsfestival Marktrock Poperinge is volgend jaar toe aan zijn 34ste editie en dat wordt voor het eerst een tweedaagse. “Als generale repetitie voor ons feestjaar in 2021, om te kijken of alles lukt en waar er nog schoonheidsfoutjes zitten”, zegt organisator Frank Neuville.

Voor de 34ste editie willen de organisatoren van Marktrock Poperinge het wat anders aanpakken. “Onze volgende editie wordt een tweedaagse. Het podium staat er toch al, dus waarom niet ten volle benutten?”, vertelt Frank Neuville. “Op vrijdag 28 augustus trappen we het festival op gang met twee bands. Enerzijds een Poperingse band en anderzijds een Gentse band waarvan de zanger roots heeft in Poperinge. De namen maken we nog niet bekend, maar één band heeft in het verleden al op ons podium gestaan.”

Het dagelijks bestuur van Marktrock Poperinge, met Arne Vanhee, Frank Neuville, Bart Decrock en Bart Indevuyst.
Michael Depestele Het dagelijks bestuur van Marktrock Poperinge, met Arne Vanhee, Frank Neuville, Bart Decrock en Bart Indevuyst.

Verjaardagseditie in 2021

Hoewel heel wat kleinere festivals moeten besparen, kan Marktrock Poperinge dus uitbreiden. “We zorgen goed voor ons geld en we besparen waar we kunnen. Een tweede festivaldag is eigenlijk ook geen investering voor ons. Sinds enkele jaren mogen we het stadhuis gebruiken, waardoor we niet meer moeten investeren in kleedkamers. Zo kunnen we geld besparen. En zo zijn er nog heel wat zaken waarop we besparen, maar waar onze bezoekers niets van merken”, vertelt Frank. “Het tweedaags festival in 2020 is een soort generale repetitie voor onze verjaardagseditie in 2021. Al weten we nog niet wat we gaan doen om 35 jaar Marktrock Poperinge te vieren. Gaan we voor een tweedaagse, gaan we internationaal? Met het tweedaagse festival in 2020 willen we al eens een en ander uittesten en kijken waar de schoonheidsfoutjes zitten.”

Laura Tesoro was dit jaar nog van de partij.
Michael Depestele Laura Tesoro was dit jaar nog van de partij.

Succesformule

De organisatie wil benadrukken dat Marktrock Poperinge ook in 2020 gratis zal blijven. “We willen het festival zo lang mogelijk gratis houden. De voorbije jaren hebben we succesvolle edities gehad met mooie namen, zoals Niels Destadsbader en Laura Tesoro, en mooi weer. Bij slecht weer voelen we dat natuurlijk onmiddellijk. Als we op vrijdag duizend toeschouwers hebben die elk twee pintjes drinken, zijn we al tevreden. Als we toch wat geld moeten toesteken, is het een leerschool voor ons. De affiche voor 2020 is bijna afgewerkt. Ik denk dat we onze succesformule gevonden hebben: een beetje folk, wat rock, een coverband en afsluiten met een dj. Met de affiche die we dit jaar voor ogen hebben, zullen we onze toeschouwers tevreden kunnen stellen”, meent Frank. “De eerste naam op de affiche kan ik nu al verklappen: Belgian Quo Band, een tributeband van Status Quo.”

Gers Pardoel op Marktrock 2016.
Michael Depestele Gers Pardoel op Marktrock 2016.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.