Mantelzorgcafé ’t Koetertje gaat online

Op 2 juli 2019 start het digitaal platform ‘De MantelzorgHubs Online’.
De Mantelzorghub Op 2 juli 2019 start het digitaal platform ‘De MantelzorgHubs Online’.
Naast de maandelijkse Mantelzorgcafés start op 2 juli 2019 het digitaal platform ‘De MantelzorgHubs Online’. De nieuwe website wil alle Mantelzorgcafés in Vlaanderen bundelen.

Heel wat mensen bieden ondersteuning en hulp aan een zorgbehoevende persoon, iemand met een kind met een fysieke beperking of iemand die dagelijks voor een partner met een chronische ziekte zorgt. Voor die mantelzorgers is er binnenkort een online platform waar ze elkaar een hart onder de riem kunnen steken.

Ook ’t Koetertje krijgt zijn eigen platform voor mantelzorgers. Door je aan te melden krijg je toegang tot een interessante informatiedatabank, lokale nieuwtjes en activiteiten, kan je andere mantelzorgers leren kennen en al jouw vragen stellen. Er zal bovendien een chatroom zijn waar je kan praten met andere mantelzorgers binnen je gemeente.

In Poperinge werd op dinsdag 2 oktober 2018 het Mantelzorgcafé ’t Koetertje opgestart met de steun van !DROPS en Kom op tegen Kanker. Met dat initiatief wou het stadsbestuur een lokale gemeenschap voor mantelzorgers opbouwen. Een gemeenschap waar er ruimte is voor contact met andere mantelzorgers, de uitwisseling van informatie en ervaringen, psychologische ondersteuning, ontspannende activiteiten...

Info: www.mantelzorghub.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.