Man (26) die ex stalkte met 34.000 sms’jes en telefoontjes opnieuw voor rechter voor identieke feiten

Jarne C. komt binnenkort weer voor de rechter, weer voor stalking van zijn ex-partner.
Henk Deleu Jarne C. komt binnenkort weer voor de rechter, weer voor stalking van zijn ex-partner.
Jarne C. (26) uit Poperinge moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden omdat hij zijn ex opnieuw zwaar heeft gestalkt. Merkwaardig, want de man werd eerder dit jaar veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Hij had de 31-jarige vrouw in amper zes maanden tijd bestookt met 34.000 telefoontjes en berichten, zo’n 200 per dag. Het leverde hem twee jaar met probatievoorwaarden op. Jarne C. was daar blijkbaar niet van onder de indruk.

Het komt allicht nooit meer goed tussen Jarne C. en de moeder van zijn drie kinderen. Toen de relatie een tijdje geleden spaak liep, besloot de man om er alles aan te doen om het hart te heroveren van de vijf jaar oudere vrouw. Alleen de manier waarop deed wenkbrauwen fronsen: C. vond er niet beter op dan de vrouw intensief te stalken. Hij bestookte haar met telefoontjes en sms-berichten: 34.000 in zes maanden tijd, zowat 200 per dag. De vrouw diende tientallen keren klacht in.

De beste bedoelingen

C. is invalide en werkt niet. Daardoor had hij zeeën van tijd om zijn ex te stalken. “Ik stuurde haar berichten van ‘s morgens 5 uur tot 1 uur ‘s nachts. Niet alleen belde en sms’te ik haar, ook via Messenger en WhatsApp stuurde ik haar berichten. Met de beste bedoelingen overigens, want ik deed dat enkel om haar terug te winnen. Ze is en blijft de vrouw van mijn leven, nooit zal ik haar laten vallen”, liet C. eerder optekenen. Zijn bizarre gedrag leek overigens ook te lonen: zijn vriendin ging overstag en de twee werden weer een koppel. Maar niet voor lang.

Voorwaarden geschonden

De rechter veroordeelde Jarne C. in maart van dit jaar tot twee jaar cel met probatievoorwaarden. Hij hoefde dus niet naar de gevangenis maar moest zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Die heeft hij geschonden want opnieuw viel de man zijn ex-vriendin intensief lastig. De vrouw diende nog maar eens klacht in en dat leidde tot de arrestatie en uiteindelijk ook de aanhouding van de Poperingenaar. Hij zit nu al sinds 10 mei in de cel en is intussen doorverwezen naar de correctionele rechtbank. C. moet zich dus opnieuw verantwoorden voor stalking. Dat zal hem meer dan waarschijnlijk een zwaardere straf opleveren dan het vonnis in maart van dit jaar. Hij riskeert ook dat zijn voorwaardelijke straf van in maart effectief wordt. De man blijft alvast minstens in voorhechtenis tot hij voor de rechter moet verschijnen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carmen Van de casteele

  Wat een kindvader van 26! Hij heeft zelfs nog de face van een kind, en gedraagt zich als een verwend kind ook, die zijn zin niet krijgt. Wordt volwassen jongen! Misschien beter een tijdje effectief in de gevangenis steken, en een beetje psychische hulp zou niet slect zijn, als hij nog te helpen is, hopelijk wordt het ook geen moordenaar zoals zo vele eerdere stalkers.

 • Roger Rymen

  2 jaar met probatie! Zouden ze die rechter eens geen 2 jaar effectief geven?

 • Rene Dannau

  veel te traag om hem op te sluiten deze moet van de eerste keren terecht gewezen worden.

 • wim CLAES

  geef die eens gewoon een torenhoge boete bij elke overtreding.zal snel gedaan zijn.

 • jacques Defilippis

  En waarom werkt die luiaard niet opsluiten voor hij haar wat aandoet