Losgekomen aanhangwagen kost motorrijder (39) het leven

ARBEIDER PICANOL STERFT BIJ BIZAR ONGEVAL IN BELLESTRAAT

De hulpdiensten plaatsten in de Bellestraat een tent over het lichaam van de dertiger.
Foto MD De hulpdiensten plaatsten in de Bellestraat een tent over het lichaam van de dertiger.
Motorrijder Laurent Notredame, een 39-jarige man uit Abele, is gisteren om het leven gekomen toen hij geraakt werd door een aanhangwagen die was losgeraakt van een kleine vrachtwagen. De arbeider bij Picanol werd van zijn motor geslingerd. De klap was zo hevig dat alle hulp te laat kwam.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur langs de Bellestraat in Reningelst. Laurent Notredame bestuurde een motorfiets en reed in de richting van het dorp. Meer dan waarschijnlijk was de nietsvermoedende man op weg naar huis. In de andere richting reed een kleine vrachtwagen. Net voor het kruisen raakte de aanhangwagen van de lichte vrachtwagen los. Hoe dat is kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Het stuurloze ding volgde meteen een eigen, onvoorspelbare koers. Een fractie van een seconde later kwam de losgekomen aanhangwagen frontaal in botsing met de motorrijder. Dat gebeurde onder de ogen van een automobilist. Motorrijder Laurent Notredame overleed ter plaatse, alle hulp kwam te laat.

Geen deskundige

De bestuurder van de kleine vrachtwagen was diep onder de indruk van de gebeurtenissen. Omdat er een getuige was, besliste het parket om geen deskundige naar Reningelst te sturen om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Bellestraat bleef plaatselijk wel lange tijd afgesloten voor het verkeer. Laurent Notredame, die eigenlijk uit Frankrijk afkomstig was, werkte als hulpvoorman bij de Ieperse weefgetouwenfabrikant Picanol. Hij laat een echtgenote, Bianca Bril, en een zoon Younes (14) achter. Het was gisteravond nog niet duidelijk waar en wanneer de uitvaartplechtigheid precies zou plaatsvinden.