Leerlingen leren gevaar dode hoek kennen

De politie geeft de leerlingen uitleg over de dode hoek.
Foto Depestele De politie geeft de leerlingen uitleg over de dode hoek.
De Vrije Basisschool Sint-Franciscus uit Poperinge heeft, samen met de ouderraad, een verkeersweek georganiseerd, die vandaag ten einde loopt.

"Verkeer krijgt jaarlijks heel wat aandacht bij ons", vertelt directrice Ann Leys. "We vinden het belangrijk dat onze kinderen zich op een veilig manier in het verkeer kunnen verplaatsen." De kinderen krijgen theoretische lessen, maar de school wil dat ze hun kennis op een correcte manier in de praktijk kunnen toepassen. "In de Maeke Blyde heeft de ouderraad een verkeerspark opgesteld, waar de klassen gaan oefenen. Het verkeerspark is een simulatie van hoe het er in het verkeer echt aan toegaat. Er is onder andere een kruispunt, zebrapaden, verkeerslichten en voorrang van rechts. We merken dat de kinderen in het begin heel nonchalant door het verkeerspark gaan. Ze beseffen niet dat ze bijvoorbeeld moeten letten op de verkeersborden of op een politieagent. Door te oefenen, letten ze beter op."


Verder deed het vijfde leerjaar mee aan de grote verkeerstoets en was er gisteren op de parking van het zwembad ook een dodehoekles in samenwerking met de politie en vervoersfirma Lejeune. (LBR)