Krokusvakantie in het Hopmuseum

Vertelster Ingeborg dompelt je tijdens de krokusvakantie onder in het verhaal van de magische hopperank.
Foto Depestele Vertelster Ingeborg dompelt je tijdens de krokusvakantie onder in het verhaal van de magische hopperank.
De krokusvakantie staat voor de deur en het Hopmuseum zet zijn deuren tijdens de vakantie wagenwijd open. Degustaties en rondleiding worden georganiseerd voor groot en klein. 

Samen met de groei van de hopplant schiet in maart ook het nieuwe museumseizoen uit de wortelblokken. Vrijdag 1 maart om 10 uur gaan de deuren van het Hopmuseum weer wagenwijd open. Tijdens de krokusvakantie worden de bezoekers extra verwend. Op vrijdag 1 maart, van 20 uur tot 22.30 uur, wordt er van start gegaan met ‘Degustatie TV-bieren’. Deelnemen kost 15 euro en deelnemers proeven van enkele gekende TV-bieren zoals Slurfke, Kotmadam, Zatte Rita, Poirot…

Tijdens het openingsweekend proef je van de hopplant, want dan staat ‘Tasting: hopscheuten en kelderrestjes’ op de agenda. Er worden een aantal hapjes met hopscheuten geserveerd en dat wordt gecombineerd met de hoppigste bieren uit de keldervoorraad. Op zaterdag 2 maart van 16 uur tot 17.30 uur en op zondag 3 maart van 11 uur tot 12.30 uur. Elke betalende bezoeker krijgt één gratis proevertje (bier of hapje). Bijkomende consumpties zijn betalend.

Ook op zondag 3 maart is er van 15 uur tot 17 uur is er ‘gidsbeurt voor individuelen’. De eerste zondag van de maand kun je onder begeleiding van een gids het museum ontdekken.

Vertelster Ingeborg neemt de bezoeker op zondag 10 maart, van 14 uur tot 16 uur, mee op pad. Ze dompelt je onder in het verhaal van de magische hopperank en onderweg neem je deel aan leuke doe-dingen. Een uitstap geschikt voor kinderen van 5 tot 10 jaar samen met hun (groot-)ouders.

Info en inschrijvingen via toerismepoperinge.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.