Kinderen griezelen erop los

Yoran en Myrthe zijn geschminkt bij Bowling De Goe Smete.
Foto Depestele Yoran en Myrthe zijn geschminkt bij Bowling De Goe Smete.
Een dag vol griezelen in het Hopmuseum, zwembad en Poperingse straten om Halloween te vieren. Kinderen konden in Poperinge terecht voor een goede portie griezelen en grollen.

Van 13.30 uur tot 16.30 uur konden de griezels binnen opgezocht worden in het Hopmuseum, want het veranderde even in het Heksenmuseum, met griezelgrime, heksenverhalen, kruidige brouwsels, knutselen en spellen. Aan de heksenbar konden ouders proeven van een Helleketelbier en ook voor de kinderen was er een keteldrankje voorzien. Van het Heksenmuseum konden ze richting het Sport- en Recreatiebad De Kouter trekken. Want daar kleurde het water vanaf 15 uur bloederig rood. Dat gaf ook onmiddellijk het startsignaal van het Halloweenzwemmen voor kinderen.

Kindergrime

Tussen 16 uur en 18 uur was er kindergrime in de bowling voorzien en daar maakten de kinderen gretig gebruik van. De griezelig opgemaakte kinderen konden mee wandelen in de Halloweenstoet, want die ging om 18 uur van start in de Hondstraat en sloop zo door de Poperingse straten. In die Poperingse straten stonden toeschouwers de stoet op te wachten om de griezelige deelnemers te spotten. Het werd een amusante stoet voor jong en oud, met versierde wagens, livemuziek en een vuurspuwer.


Vanaf 18.30 uur werd het zwembad nog wat bijgekleurd en zorgden stroboscoopverlichting en aangepaste muziek voor een scary sfeertje. (LBR)