Kermis in Poperinge van 6 tot en met 15 juli

Poperinge - Kermis
Michael Depestele Poperinge - Kermis
Ook dit jaar worden de Grote Markt en de Paardenmarkt van Poperinge ingenomen voor de jaarlijkse kermis. De kermis opent op zaterdag 6 juli en eindigt op maandagavond 15 juli.

Alle attracties zijn dagelijks open vanaf 18 tot 21 uur op weekdagen. In het weekend en op Zotte Maandag van 16 tot 22 uur. De kermisuitbaters zorgen op Zotte Maandag ook voor extra kortingen, dus op 8 juli moet je er zeker bij zijn. Om 18 uur is er een dienst voor de overledenen van Poperinge in de Sint-Janskerk. Van 14 tot 23 uur is er muzikale animatie op de Grote Markt en vuurwerk zal Zotte Maandag afsluiten.

De dag ervoor op zondag 7 juli kun je ook genieten van de kermis. Om 10 uur is er een plechtige hoogmis in de Sint-Janskerk met voorganger Mgr. Hoogmartens, bisschop van Hasselt. Met om 13.30 uur een beiaardconcert van op de Sint-Bertinustoren door stadsbeiaardier Ludo Geloen. Om 15.30 uur volgt de Maria-Ommegang, de cultuurhistorische processie ter ere van O.-L.-Vrouw van Sint-Jan.

Dinsdag 9 juli is er van 14 tot 16 uur een kermisnamiddag voor mensen met een beperking. De dag erna is er van 10 tot 14 uur kindershow ‘Rock ’n Roll in Koningsland’ in jeugdcentrum De Kouter. Om 19 uur volgt de kermisjogging in Poperinge-centrum door FLAC Hoppeland.

Het parkconcert met Edward (Poperingse band) en Grafgravers (West-Vlaamse hip-hop) staat op donderdag 11 juli om 20 uur op de agenda. Op vrijdag 12 juli is er om 14 uur kermiskaarting in de Maeke-Blydezaal, gratis inschrijven vanaf 13 uur. Om 19 uur volgt GSI-Kermiscriterium voor elite ZC en beloften in de Veurnestraat door Wielercomité Veurnestraat. Een halfuur later begint het wandelconcert in de stadskern door de Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia. Op zaterdag 13 juli is er om 16 uur de Donkere Ommegang, bidprocessie met vertrek aan de Sint-Janskerk door Sint-Jansparochie. De kermis wordt op maandag 15 juli afgesloten om 6.30 uur met een mis in de Sint-Janskerk, gevolgd door Pameltje-Ommegang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.