Keileuke Boekenbende moet kinderen aanzetten tot meer lezen

Bibliotheek Poperinge
Bibliotheek De Letterbeek is dit schooljaar gestart met de ‘Keileuke Boekenbende’. Het gaat om een proefproject dat kinderen in Poperingse basisscholen wil aanzetten tot meer lezen.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat het begrijpend lezen bij kinderen achteruitgaat. Graag en veel lezen is cruciaal om die trend te kunnen keren. Met het project ‘Keileuke Boekenbende’ komen kinderen in contact met een mooi en gevarieerd boekenaanbod. Het plezier in lezen worden gestimuleerd doordat de kinderen positieve leeservaringen hebben en kunnen ontdekken welke boeken bij hen passen. Freinetschool De Torteltuin en basisschool De Ster van het GO-onderwijs in Poperinge gaan met veel enthousiasme van start met een Boekenbende-boekenpakket.

De Poperingse bibliotheek selecteerde zes boeken voor de ‘keitjes’ (derde en vierde leerjaar) en zes voor de ‘kasseitjes’ (vijfde en zesde leerjaar). Tussen oktober en mei lezen de kinderen via de school de zes titels. De scholen krijgen tijdens het project van elke titel acht exemplaren, zodat er genoeg boeken zijn voor alle lezers. In mei kunnen de kinderen stemmen welk boek ze het beste vinden. De bib zorgt voor een feestelijk slotmoment met de deelnemende scholen. De boeken krijgen na het proefproject nog een tweede leven in de verschillende uitleenposten van de bib.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.