Kar met aarde kantelt pardoes boven op geparkeerde auto: geen gewonden

De lading aarde belandde op de rijweg en in de voortuin van de familie De Bever.
Hans Verbeke De lading aarde belandde op de rijweg en in de voortuin van de familie De Bever.
In de Poperingse deelgemeente Reningelst was de Ouderdomseweg maandag zowat drie uur lang afgesloten door een spectaculair ongeval. Een kar met aarde kantelde er en versperde de weg. Er vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk.

Het ongeval gebeurde rond tien uur. Een landbouwer, aan het stuur van een tractor met daarachter een kipwagen geladen met aarde, reed langs de Ouderdomseweg in Reningelst toen het plots verkeerd liep. Om een nog onbekende reden - een technisch defect en een stuurfout behoren tot de mogelijkheden - begon de kipwagen plots te slingeren. Het gevaarte kantelde, maar de tractor bleef overeind.

De Hyundai van de zoon des huizes liep onherstelbare schade op.
Hans Verbeke De Hyundai van de zoon des huizes liep onherstelbare schade op.

Personenwagen vernield

De kipwagen met aarde ploegde door de voortuin van de familie De Bever en vernielde daar ondermeer een gemetselde brievenbus. Het gevaarte plofte neer op de achterzijde van een geparkeerde Hyundai, eigendom van de zoon des huizes. De wagen liep daarbij onherstelbare schade op. De bestuurder van de tractor, een 26-jarige man uit Diksmuide, bleef ongedeerd. Een collega-landbouwer kwam ter plaatse voor het ruimen van de lading aarde, die bij het kantelen vrijwel volledig op de rijweg en in de voortuin was terechtgekomen. 

De kipwagen werd met behulp van een kraan weer op de wielen gezet. Omwille van de schade moest het gevaarte uiteindelijk toch worden getakeld. De brandweer maakte nadien het wegdek weer proper. De Ouderdomseweg werd kort voor 13 uur weer opengesteld voor het verkeer.

Tractor en kipwagen kwamen tot stilstand op het einde van een hoppeveld langs de Ouderdomseweg in Reningelst.
Hans Verbeke Tractor en kipwagen kwamen tot stilstand op het einde van een hoppeveld langs de Ouderdomseweg in Reningelst.
Er kwam een kraan aan te pas om de aarde weg te halen.
Hans Verbeke Er kwam een kraan aan te pas om de aarde weg te halen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.