Kamagurka tekent bieretiket voor Abt 12 Magnum 2018 van St. Bernardus

Kelly Devos van brouwerij St. Bernardus met de Abt 12 Magnum 2018
Michael Depestele Kelly Devos van brouwerij St. Bernardus met de Abt 12 Magnum 2018
De Abt 12 Magnum 2018 van brouwerij St.Bernardus is gelanceerd. Op het etiket prijkt een schilderij van Kamagurka. De St.Bernardus Tripel werd onlangs nog verkozen tot beste (Belgian style) tripel tijdens de Brussels Beer Challenge.

Jaarlijks produceert brouwerij Sint-Bernardus uit Watou de Abt 12 Magnum, en dat is dit jaar niet anders. Een schilderij van Kamagurka prijkt op het etiket. “Sinds 2012 produceren we jaarlijks een duizendtal Magnum flessen van 1,5 liter. Onze Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus magnumfles met het logo van de brouwerij in reliëf, een ‘bière Belge’-hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. Onze Abt 12 wordt nog altijd beschouwd als het kroonjuweel van de brouwerij. Deze fles biedt klanten een opportuniteit om ons bier aan te schaffen in een unieke verpakking. Het begin van een jaarlijkse traditie en voor verzamelaars heel leuk, want zo worden de flessen heuse collector’s items”, legt Pieter uit.

“We doen telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. In het verleden sierden zo werken van onder andere Rik Vermeersch, Christian Silvain en André Van Schuylenbergh het etiket. Voor de editie van 2018 konden we Kamagurka overtuigen om de schilderskwast op te nemen en hij schilderde speciaal voor ons ‘De Regenpijp’.” 

De Abt 12 Magnum 2018 kost 16 euro en is te verkrijgen bij iedere betere bier -en drankenhandel en natuurlijk ook in de brouwerijshop van St. Bernardus.

Op het etiket van de Abt 12 Magnum 2018 prijkt een schilderij van kunstenaar Kamagurka.
St. Bernardus Op het etiket van de Abt 12 Magnum 2018 prijkt een schilderij van kunstenaar Kamagurka.

Brussels Beer Challenge

De St.Bernardus Tripel van de brouwerij werd onlangs verkozen tot beste (Belgian style) tripel tijdens de Brussels Beer Challenge (BBC). De BBC is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. “Het spreekt voor zich dat we heel fier en trots zijn met deze erkenning. St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier gebrouwen volgens de klassieke tripelstijl”, zegt Pieter. In de streek rond Watou en Poperinge noemt men de Tripel ook vaak een ‘Bernadetje’, een verwijzing en hommage aan Bernadette, de jongste dochter van stichter Evariste Deconinck.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.