Jongetje (9) zwaargewond na aanrijding door bestelwagen

Een negenjarig jongetje uit het Franse Houtkerke is woensdagavond rond 18.15 uur zwaargewond geraakt bij een ongeval ter hoogte van tuincentrum Au Petit Jardin langs de Couthoflaan in Proven. Het slachtoffertje werd geraakt aan het been en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Gent.

Het jongentje D.L. was mee met zijn mama en haar andere drie kinderen om bloemen te kopen in het tuincentrum. Het vijftal is afkomstig uit het Noord-Franse Houtkerke, maar steekt af en toe eens de grens over om inkopen te doen.


Toen de knul de rijweg overstak naar de parking aan de andere zijde van de straat, werd hij geraakt door de bestuurder van een bestelwagen, L.M. (55) uit Poperinge, die in de richting van Poperinge reed.

Geen levensgevaar meer

Het MUG-team werd ter plaatse geroepen om de ongelukkige de eerste zorgen toe te dienen. Daarop werd het kind met zware verwondingen aan het been naar het Jan Ypermanziekenhuis van Ieper overgebracht. Het jongetje ligt ondertussen in het UZ Gent, maar van levensgevaar is geen sprake meer. De familieleden van de jongen werden bijgestaan door het zorgteam van de politie.


Voor Wim Indevuyst, zaakvoerder van het tuincentrum Au Petit Jardin, was het even schrikken. "Ik heb het ongeval niet zien gebeuren, maar ik ben onmiddellijk gaan kijken", zegt de man. "Het kindje schreeuwde van de pijn, maar dat was misschien wel een goed teken, want ik vreesde het allerergste." (CMW)