Johan en Anja keizer en prinses carnaval van de derde leeftijd

Johan Ryckeghem en zijn echtgenote Anja Deroo.
LBR Johan Ryckeghem en zijn echtgenote Anja Deroo.
De nieuwe prins en prinses carnaval van de derde leeftijd werden zaterdag verkozen. De titel gaat dit jaar naar het koppel Johan Ryckeghem en Anja Deroo.

Voor de zestiende keer ging de Poperingse Orde van de Flodders op zoek naar een prins en prinses carnaval van de derde leeftijd. Regerend prins Johan Ryckeghem en zijn echtgenote Anja Deroo stelden zich kandidaat. De verkiezing vond plaats in zaal de Gilde in Poperinge. “Johan werd voor de derde keer verkozen tot prins en kreeg dan ook de titel van nieuwe regerende keizer van de derde leeftijd. Anja werd voor de eerste keer verkozen en is de nieuwe prinses carnaval”, klinkt het bij de Flodders. 

Het koppel moest in totaal 75 procent behalen tijdens verschillende proeven. Johan en Anja scoorden uiteindelijk 82 procent. “De praktische proef was dit jaar iets totaal anders. Het werd een mix van tien liedjes met het principe van ‘stop de band’. Telkens wanneer de muziek stilviel, zongen de kandidaten en het publiek uitbundig mee.”

Op zondag 31 maart kan je Johan en Anja zien op onze prinsenwagen in de Poperingse Keikoppencarnavalstoet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.