Jan Van Bruwaene op 7de plaats Kamerlijst N-VA

Jan Van Bruwaene.
Foto Depestele Jan Van Bruwaene.
Gemeenteraadslid Jan Van Bruwaene is kandidaat op plaats 7 opvolgers, op de Kamerlijst van de N-VA. 

“Ik ben er klaar voor om erin te vliegen”, zegt Jan Van Bruwaene enthousiast. De volledige lijsten voor Kamer en Vlaams Parlement werden zaterdag 8 februari goedgekeurd door de nationale partijraad van de N-VA. Het stond al vast dat Sander Loones uit Koksijde de Kamerlijst voor N-VA in West-Vlaanderen zou trekken. Yngvild Ingels uit Menen, nieuwkomer in de politiek gespecialiseerd in het veiligheidsbeleid, volgt op de tweede plaats. Op plaats drie staat Björn Anseeuw, parlementslid en schepen uit Oostende.

“We sluiten aan op de traditie van Geert Bourgeois die jong en nieuw talent steeds kansen gaf om zich te bewijzen. We zijn bijzonder tevreden om met een gedreven, vernieuwde én politiek ervaren groep kandidaten naar de kiezer te kunnen trekken. Jan Van Bruwaene past dan ook perfect in onze ploeg”, aldus Sander Loones. Jan Van Bruwaene (51) is een ondernemer uit Krombeke. Hij is bestuurslid bij N-VA Poperinge, arrondissementeel secretaris, partijraadslid en lid van Comité van toezicht.

Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens uit Izegem is lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Nieuwkomer Maaike De Vreese uit Brugge komt op de tweede plaats. Op de derde plaats komt Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen in Kortrijk Axel Ronse.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.