Facebookgroep 'Poperinge Leest' wil lezers inspireren

Bibliotheek De Letterbeek lanceert een Facebookpagina 'Poperinge Leest'. Wie lid wordt, krijgt onder meer leestips aangeboden.
Michael Depestele Bibliotheek De Letterbeek lanceert een Facebookpagina 'Poperinge Leest'. Wie lid wordt, krijgt onder meer leestips aangeboden.

Bibliotheek De Letterbeek in Poperinge pakt uit met een nieuwe Facebookgroep 'Poperinge Leest'.


"Ons doel is om vanuit de bibliotheek leestips te geven en te delen. We willen de Poperingenaars nog meer goesting geven om naar de bib te komen, aanwinsten en oudere boeken te ontlenen en daar inspiratie, plezier en voldoening uit te halen", vertelt bibliothecaris Lieve Campforts. "Inwoners kunnen hun eigen tips en leeslijstjes uiteraard ook delen. Op deze manier willen we de groep lezers uit de streek nog meer zin geven om te lezen en de lokale leesgemeenschap doen groeien." Literaire initiatieven in Poperinge en de Westhoek bekendmaken of eigen proza en poëzie insturen kan ook op de pagina. "Elk van de bibmedewerkers zal regelmatig informatie posten over nieuwe jeugdboeken, volwassenenromans, informatieboeken of non-fictie, strips en dvd's", aldus Lieve. (LBR)