Eigenares van uitgebrande loods heeft niks met cannabisplantage te maken: “Ik verhuur die loods, ik ben te goedgelovig geweest”

Bij een felle brand in een alleenstaande loods ontdekte de brandweer een cannabisplantage.
Hans Verbeke Bij een felle brand in een alleenstaande loods ontdekte de brandweer een cannabisplantage.
De onderzoeksrechter in Ieper heeft een 59-jarige man uit Zonnebeke aangehouden voor de cannabisplantage die afgelopen weekend ontdekt werd in een loods in Poperinge. Alles wijst er op dat de eigenares van de loods niks met de plantage te maken heeft. “Ik werd erin geluisd”, zegt ze.

De plantage werd zaterdagnacht bij toeval ontdekt toen brand uitbrak in een loods achter een woning in de Meiboomstraat. Na de bluswerken trof de brandweer een professionele plantage in de loods aan met tweehonderd jonge plantjes. De bewoonster van de woning en eigenares van de loods verbleef op het moment van de brand aan zee, maar kwam in allerijl terug naar Poperinge. Ze werd opgepakt voor verhoor, maar zondag ze al vrijgelaten.

Bij een felle brand in een alleenstaande loods ontdekte de brandweer een cannabisplantage.
Hans Verbeke Bij een felle brand in een alleenstaande loods ontdekte de brandweer een cannabisplantage.

‘Jos Welvaert’, maar dan in Poperinge

Tijdens haar ondervraging werd duidelijk dat ze de loods sinds augustus 2018 verhuurt aan een 59-jarige man uit Zonnebeke. De speurders pakten de man op, waarna hij op de rooster werd gelegd en voor de onderzoeksrechter werd geleid. Die liet hem aanhouden. Het gerecht vermoedt dat de Poperingse ‘Jos Welvaert’ - een van de hoofdrolspelers in de tv-reeks Eigen Kweek - al verschillende keren heeft geoogst. Verder onderzoek moet dat duidelijk maken. Het gerecht wil ook weten of de man alleen handelde of medeplichtigen had.

“Een pak miserie is op me afgekomen”

De eigenares van de loods reageerde compleet verrast toen de politie haar confronteerde met de cannabisplantage. “Ik verhuur de loods en had geen idee wat de huurder er uitspookte”, zegt de gescheiden moeder van twee kinderen. “Het is duidelijk dat ik goedgelovig ben geweest, met die plantage heb ik niks te maken. Er komt een pak miserie op me af waar ik niks kan aan doen. Dit is een echte nachtmerrie, ik kan dit missen als kiespijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.