Derde editie van Robotkamp VTI Poperinge

Derde editie van Robotkamp VTI Poperinge
VTI Poperinge Derde editie van Robotkamp VTI Poperinge
Om jongeren warm te maken voor techniek en STEM organiseerde het VTI dit jaar de 3de editie van het robotkamp. Vijftien jongeren maakten kennis met de wereld van de techniek. Tijdens het kamp ontwierpen en maakten ze een zelfrijdende robot.

“Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven zijn ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om jongeren zo snel mogelijk kennis en vaardigheden te laten opdoen omtrent moderne technologie. Daarom legt het VTI sinds enkele jaren in de studierichtingen meer en meer de nadruk op de STEM-didactiek waarbij we wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde als één samenhangend geheel zien. Om de STEM-studierichtingen voor te stellen en om de interesse voor een technische opleiding bij jongeren aan te wakkeren, werd deze zomer de derde editie van het ‘Robotkamp’ voor 12-jarigen georganiseerd”, zegt Marc Coene, technisch adviseur-coördinator VTI.

Tijdens die tweedaagse stelden vijftien jongeren zelf een robot samen en maakten ze kennis met 3D-tekenen, solderen, laseren, monteren... “Uiteindelijk programmeerden ze de sturing van deze robot zodat die een aantal vooraf bepaalde handelingen of bewegingen kan uitvoeren.” Het initiatief werd financieel ondersteund door een aantal bedrijven uit de regio: Coatex, McBride, Mondi, Picanol, Clarebout Potatoes, Aviko, e-BO, PC-connect, De Nieuwe Gouden Spade en Unitron.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.