De Speelplekke op verplaatsing: Feestje, babyborrel, opendeur... Bianca brengt gezelschapsspellen voortaan naar je toe

Bianca Nevejans van spellenwinkel De Speelplekke.
Foto Depestele Bianca Nevejans van spellenwinkel De Speelplekke.
Bianca Nevejans begint een nieuw hoofdstuk met haar spellenwinkel. In De Speelplekke kon je al gezelschapsspellen kopen, huren en spelen, maar Bianca komt voortaan ook bij je thuis om je te laten kennismaken met de leukste spelletjes. Ook voor een verjaardagsfeestje ben je bij De Speelplekke aan het juiste adres. “Gezelschapsspellen zijn geen alledaags product dat mensen elke dag nodig hebben. Daarom heb ik andere activiteiten nodig om mijn winkel draaiende te houden”, legt Bianca uit. 

Twee jaar geleden begon Bianca met achthonderd verschillende spellen. Ondertussen heeft ze er al bijna 1.500. De Poperingse brengt met ‘De Speelplekke op verplaatsing’ nu ook de spelletjes naar je toe. “Families, verenigingen en jeugdbewegingen kunnen De Speelplekke uitnodigen om deel te nemen aan hun evenement. Ook zorg-, hulp- en dienstverleningen aan mensen met een functiebeperking of ouderenzorg kunnen bij mij terecht. Denk maar aan een feestje, babyborrel of opendeur. Ik kom voor minstens twee en maximum vier uur langs met een selectie gezelschapsspellen. De prijs hangt af van de duur en de vervoerskosten”, vertelt Bianca. Een homeparty kun je ook boeken bij De Speelplekke. “Ik kom dan met een aantal spellen volgens de wensen van de klanten. Ik leg ze uit en dan kan er kort gespeeld worden. Zo kun je spelletjes ontdekken en spelen onder vrienden of familie.” Bianca mocht al op heel wat scholen spelletjes voorstellen, maar wordt ook geregeld uitgenodigd op ouderavonden, babyborrels of familiefeesten. “Laatst nog voor Stemband Hopchora voor zestig mensen. Deze vakantie ben ik ook al een aantal keer naar ‘De Kinderbrouwerij’ in Reningelst geweest. Iedereen leert De Speelplekke kennen in Klerken, Beauvoorde, Wevelgem, Ieper...”

Tweedehandshoek

Naast ‘De Speelplekke op verplaatsing’ heeft Bianca in haar winkel ook een tweehandshoekje. “Het is een win-winsituatie voor de klant. Ze kunnen hun oude spellen een tweede leven geven bij ons. Bij verkoop krijgt de klant 65 procent in een waardebon en 35 procent is voor De Speelplekke.” 

Maar ook een verjaardagsfeestje kun je bij Bianca organiseren. “Al vanaf zes personen kun je hier verjaardagsfeestjes, familiefeestjes of een teambuilding organiseren. Voor drie euro per persoon kun je in de winkel tijdens de openingsuren of na afspraak ’s avonds onbeperkt gezelschapsspellen komen uittesten.”

Opmars

“Door de gedigitaliseerde wereld waarin we leven zijn gezelschapsspellen wat op de achtergrond geraakt. Maar er is weer een opmars in de gezelschapsspellenwereld bezig omdat dit een manier is om weer eens samen te komen, samen te spelen en een leuke tijd met elkaar door te brengen. In de grootsteden leeft dit wel meer”, vertelt Bianca. “De klassiekers zoals Catan, Carcasonne of Ticket to ride zijn nog altijd erg in trek. Ook de familiespellen van Haba, zoals Meduris, Honga en Karuba, vallen goed in de smaak, met als topper Dobbelkoning. Coöperatieve spellen beginnen ook steeds meer goed in de markt te liggen omdat dit spellen zijn waar je moet samenwerken om het tot een goed einde te brengen en waarbij het competitieve wat minder naar voor treedt.” 

De Speelplekke is bereikbaar op 057/37.76.60 (tijdens de openingsuren), via despeelplekke@telenet.be of via de Facebookpagina.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.