DE PARTIJEN DOORGELICHT

POPERINGE

De

CD&V

-lijst wordt opnieuw getrokken door huidig burgemeester Christof Dejaegher. Eerste schepen Kris Notebaert duwt de lijst. In 2012 kon CD&V rekenen op elf zetels. Met hun huidige bestuursploeg hebben ze de voorbije zes jaar hard gewerkt om Poperinge en haar deelgemeenten verder te vernieuwen en te versterken. Zondag hopen ze om beloond te worden voor hun harde werk en aan een nieuwe bestuursperiode te mogen beginnen.


In 2012 kende

Samen

een zwaar verlies, want de partij ging van zeven zetels naar drie, maar CD&V ging toch met Samen in zee. Huidig schepen Jurgen Vanlerberghe is opnieuw lijsttrekker en gewezen OCMW-voorzitter Mark Paelinck (64) uit Proven is lijstduwer. Verdergaan als coalitiepartner ziet Samen volledig zitten. Hun verkiezingsprogramma telt 48 bladzijden en bevat maar liefst 499 voorstellen.


Gemeenteraadslid Sabien Lahaye-Battheu is lijsttrekker voor

Open Vld

. Patrick Schatteman, sinds oktober 2016 voorzitter van Open Vld Poperinge, duwt de lijst. Na 12 jaar in de oppositie vinden de liberalen het tijd om mee te besturen. Volgens Lahaye-Battheu zit er sleet op het huidige beleid. Vooral het financiële beleid is voor de partij een struikelblok. De burgemeesterssjerp is niet het belangrijkste, de partij wil vooral mee besturen.


Gemeenteraadslid Jean Marie Blondeel is lijsttrekker voor

N-VA

. Martin Dewulf is lijstduwer. Bij de vorige verkiezingen was hij nog lijsttrekker. De partij gaat voor een beleid dat beloont en niet sanctioneert. Dat werkt volgens hen beter. Kritiek op het huidige beleid steken ze niet onder stoelen of banken.


Provincieraadslid Alex Colpaert trekt de lijst van

Groen

. Gemeenteraadslid Stephanie De Maesschalck staat op de tweede plaats. Zetelen in de gemeenteraad als enige vertegenwoordiger van Groen is voor haar niet meer haalbaar wegens haar drukke beroepsactiviteiten als huisarts en als docent aan UGent. De ambitie van Groen is groot. In 2006 was er geen vertegenwoordiging meer in de gemeenteraad, in 2012 werd Stéphanie als enige verkozen. Straks mikken ze op twee zetels in de gemeenteraad.


Huidig gemeenteraadslid Martine Vanbrabant is lijsttrekker voor

Vlaams Belang

. De partij vindt dat het aandeel sociale woningen moet verdubbelen. Er worden volgens hen talrijke luxeappartementen gebouwd waar de gewone man niet van kan genieten.