Brouwerij Sint-Bernardus breidt uit

Brouwerij Sint-Bernardus uit Watou gaat opnieuw uitbreiden. "We bouwen een nieuw magazijn, een nieuwe winkel en een bezoekersplaats met degustatieruimte op het dak", zegt sales- en marketingmanager Marco Passarella.

In 2009 is de brouwerij al eens uitgebreid, maar ondertussen kampt Sint-Bernardus weer met plaatsgebrek. Jaarlijks brouwt Sint-Bernardus ongeveer vier miljoen liter bier. Om die stijgende productie aan te kunnen, gaat de brouwerij een nieuw gebouw tussen het magazijn en het hoppeveld plaatsen. "We hadden gewoon niet genoeg plaats meer. De nieuwe winkel zal groter worden en met de degustatieruimte op het dak zullen we de bezoekers nog beter kunnen ontvangen", meent Passarella.


Dit jaar mocht de brouwerij 12.500 bezoekers, het maximum, verwelkomen. De degustatieruimte zal 'Drie60' heten, aangezien de ruimte een uitzicht van 360 graden zal hebben. Het gaat ook een ondergrondse parking voor zestig auto's bouwen omdat het nieuwe gebouw de huidige parkeerplaatsen zal innemen. Tegen de lente van 2017 moet de ruwbouw af zijn. Tegen het eind van het jaar hoopt de brouwerij de nieuwbouw te kunnen afwerken. (LBR)