Brandstichter die gered werd door brandweer, blijft in de cel

De aangestoken brand woedde in een dakappartement aan de Werf in Poperinge en richtte grote schade aan.
Hans Verbeke De aangestoken brand woedde in een dakappartement aan de Werf in Poperinge en richtte grote schade aan.
De raadkamer van Ieper heeft de aanhouding van Olivier D. met een maand verlengd. De 50-jarige man stichtte begin september brand in z’n eigen dakappartement aan de Werf in Poperinge. Achteraf bleek dat de man een afscheidsbericht had nagelaten.

De brandweer werd die bewuste avond niet alleen geconfronteerd met een uitslaande brand maar ook met een bewoner die op het terras aan de achterzijde geen kant meer op kon. De man in kwestie, Olivier D., kon gered worden dankzij inzet van de ladderwagen. Achteraf bleek dat de vijftiger het vuur zelf had aangestoken, in zijn dakappartement. Hij liet ook een afscheidsbericht na. Dat er bij de brand geen slachtoffers vielen, is grotendeels te danken aan enkele mensen uit de buurt die er in slaagden om de andere bewoners, onder wie een Somalisch gezin met kleine kinderen, te evacueren. D. zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de nachtelijke brandstichting.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.