Brandende sigaret en benzine veroorzaken accidentele brand: huis is onbewoonbaar

De brand woedde in een rijwoning in de Bloemenstraat, in de Bellewijk in Poperinge.
Hans Verbeke De brand woedde in een rijwoning in de Bloemenstraat, in de Bellewijk in Poperinge.
In de Bloemenstraat in Poperinge, in de Bellewijk, is woensdagavond laat brand uitgebroken in een rijwoning. Niemand raakte gewond maar het huis is minstens voor even onbewoonbaar.

De melding van een uitslaande woningbrand liep rond kwart na elf bij de hulpdiensten binnen. Bij aankomst hadden de bewoners, een vrij jong koppel, het huis al verlaten. Maar omdat de voordeur weer dicht was, moest ze worden ingebeukt om de brand te kunnen blussen. “Die woedde in de inkomhal”, weet Kristof Louagie, woordvoerder bij Brandweer Westhoek. “Ook een ruimte bij de inkomhal raakte zwaar beschadigd door de brand. De rest van de woning heeft ernstig te lijden van rook en roet. De bewoners kunnen er zeker een tijdje niet in terecht. Ze worden opgevangen bij buren of familie.”

De brand woedde in een rijwoning in de Bloemenstraat in de Bellewijk in Poperinge.
Brandweer Westhoek De brand woedde in een rijwoning in de Bloemenstraat in de Bellewijk in Poperinge.

Zwangere bewoonster

Tijdens de bluswerken werd een oudere buurvrouw preventief geëvacueerd. Ze werd opgevangen bij overburen. “Een ziekenwagen kwam ter plaatse om de toestand van de bewoonster van het getroffen huis te checken”, zegt Kristof Louagie. “De vrouw is immers zwanger. Ze werd ter plaatse onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis.” De oorzaak van de brand is te wijten aan het feit dat de bewoner bezig was met benzine in de inkomhal - waar ook een bromfiets stond - en hij tegelijkertijd een sigaret rookte.

De brand woedde in een rijwoning in de Bloemenstraat.
Hans Verbeke De brand woedde in een rijwoning in de Bloemenstraat.