Bianca's top-5 van favoriete gezelschapsspellen

Ticket to ride Europe staat op nummer één in de top-5 van Bianca's favoriete gezelschapsspelletjes.
Michael Depestele Ticket to ride Europe staat op nummer één in de top-5 van Bianca's favoriete gezelschapsspelletjes.

Uitbaatster Bianca houdt ervan om met haar gezin gezelschapsspelletjes te spelen. Haar vijf favoriete spellen kun je kopen in haar winkel De Speelplekke of kun je ter plaatse spelen.


"Dit is mijn favoriet, tof en laagdrempelig. Je moet niet veel van spelletjes kennen om dit te kunnen spelen en dat maakt het net zo leuk. Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je door Europa. Spelers moeten spoorverbindingen aanleggen tussen de grote Europese steden. Als spoorwegpionier moet je via kaartcombinaties de nodige vergunningen verkrijgen om spoorwegverbindingen aan te leggen."


"Dit spel is gebaseerd op de escape rooms; ruimtes waaruit je moet proberen te ontsnappen binnen 60 minuten. Door het spel kan je dit thuis ervaren met kaarten en een gratis app die je door de verschillende scenario's leidt."


In dit spel kruipen de spelers in de huid van een karakter. Ze proberen goud te verzamelen om daarmee gebouwen in hun stad te bouwen. Wie de stad met de meeste punten bouwt, wint. Machiavelli Deluxe bevat het herziene Machiavelli spel inclusief de 15 actiekaarten, de uitbreiding "Donkere landen" en een volledig nieuwe set "De donkere figuren."


"Voor elke edele die een speler onthoofdt, worden punten gegeven. De speler die op het einde het meeste punten heeft, wint het spel."


"Het is een abstract spel voor het hele gezin. De spelers moeten tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar leggen en punten scoren. Er bestaat ook een reiseditie van het spel en die heb ik heel vaak mee in mijn handtas wanneer we met het gezin ergens naartoe gaan." (LBR)