Benedictijnenstraat wordt woonerf

WEGEN -EN RIOLERINGSWERKEN BEGINNEN IN VOORJAAR 2018

Burgemeester Christof Dejaegher en schepen Loes Vandromme in de Benedictijnenstraat.
Foto Michael Depestele Burgemeester Christof Dejaegher en schepen Loes Vandromme in de Benedictijnenstraat.
In het voorjaar van 2018 zullen er werken uitgevoerd worden in de Benedictijnenstraat. Aquafin plant de aanleg van een gescheiden

riolering in de straat vanaf de Boeschepestraat tot aan de Vleterbeek. De stad zal er tegelijkertijd wegenwerken uitvoeren .


"Aquafin wilde de aanbesteding voor de werken in de Benedictijnenstraat nog in 2017 klaar hebben, zodat ze in het voorjaar van 2018 kunnen starten", vertelt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).


"Het zou te gek zijn om de rioleringswerken te laten uitvoeren, om daarna de wegenwerken apart te laten van start gaan."

Tot september 2018

Het einde van de werken is gepland voor 1 september 2018.


In het woongedeelte van de Benedictijnenstraat, tussen de Westouterstraat en de ingang van het VTI, wordt een rijweg met een breedte van 4,5 meter voorzien. Er wordt ook een parkeerstrook en langs beide zijden een voetpad van 1,5 meter aangelegd.


"De Benedictijnenstraat heeft een smal straatprofiel. Na de werken wordt de zone een woonerf. Voetgangers en fietsers worden met andere woorden koning", vertelt Dejaegher.


Het aspect woonerf betekent ook dat de snelheidslimiet er 20 kilometer per uur wordt.


De zone rond de school zal worden aangelegd in roodbruine stenen. Ter hoogte van de ingang naar de parking van het Onze-Lieve-Vrouwe instituut wordt een verhoogde inrichting voorzien om het verkeer af te remmen. Veel schoolgaande jongeren maken gebruik van de straat, die zowel aan het VTI en het OLVi grenst.

Verzinkbare palen

"Die volledige zone zal tijdens de schooluren afgesloten worden door middel van verzinkbare palen. 's Avonds en in het weekend zal de straat wel bereikbaar zijn met de wagen."


Aan de gemeenteraad werd gevraagd het bestek, de plannen, de raming, de wijze van gunnen en het stadsaandeel goed te keuren.

Geen bezwaren

"Er werd een bewonersvergadering samengeroepen om de plannen te communiceren. We stelden de vraag of we mochten doorgaan met de plannen. Niemand had bezwaar. De bewoners waren eerder blij met de verandering die er zal komen. Ook de scholen gingen akkoord met de geplande wegenwerken."