Akabe De Iris organiseert opnieuw Indoorpretpark

SCOUTSGROEP VOOR KINDEREN MET BEPERKING SPEELT IN MAEKE BLYDE

De sumo-worstelpartijen staan ook dit jaar weer op het programma.
Michael Depestele De sumo-worstelpartijen staan ook dit jaar weer op het programma.
Akabe De Iris, de jeugdbeweging voor kinderen met een beperking, is terug met een 5de editie van het Indoorpretpark in de Maeke Blyde op zaterdag 8 en zondag 9 april. Van een hindernissenparcours tot een jungle run: het pretpark heeft voor elk wat wils.

Wie twee jaar geleden aanwezig was, herinnert zich ongetwijfeld de Maeke Blyde-zaal vol spelende, lachende kinderen. Vorig jaar werd een sabbatjaar ingelast om het 20-jarig bestaan van Akabe De Iris feestelijk te kunnen vieren. Akabe De Iris is een scoutsgroep voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking of leerstoornis. "Met dit evenement willen we als jeugdbeweging het samen spelen van kinderen in de kijker zetten", vertelt Eva Deschuytter van Akabe De Iris. Er is voor elk wat wils: voor de wildebrassen is er de paardenrodeo, de jungle run (een groot hindernissenparcours) en het Rode Duivels-springkasteel. Er zijn ook kleinere springkastelen waar de kleinere of rustigere kinderen zich kunnen amuseren.

Vorig jaar vierde Akabe De Iris zijn twintigste verjaardag, waardoor het indoorpretpark niet kon plaatsvinden.
Michael Depestele Vorig jaar vierde Akabe De Iris zijn twintigste verjaardag, waardoor het indoorpretpark niet kon plaatsvinden.

Snoezelmateriaal

Wie er komend weekend langs wil gaan zal zich zeker niet vervelen. Op zaterdag wordt er een gezellige kleuterhoek voorzien die op zondag een metamorfose ondergaat tot een heuse snoezelhoek, mét aangepast snoezelmateriaal. "We zullen toezien op een rustig verloop van het snoezelen", legt Eva Deschuytter uit. Ook zullen er grappige clowns van de partij zijn die ballonnen blazen en zal je zelfs kunnen sumo-worstelen tegen elkaar! "Daarnaast kunnen kinderen gratis een gek kapsel kunnen krijgen, een tattoo laten zetten, geschminkt worden en hiervan een prachtige of knotsgekke foto maken in de fotobooth." In het Indoorpretpark wordt gedacht aan jong en oud. "Er is een gelegenheid om aan de bar iets te drinken en te eten. Zo is er heerlijk, vers hoeve-ijs, zelfgemaakte wafels en lekkere hotdogs". Iedereen is welkom tot 12 jaar met volwassen begeleiders die gratis toegang hebben. Op zondag worden alle jongeren met een beperking, tot 21 jaar, uitgenodigd om te komen spelen. "Er wordt mooi weer verwacht en daarom zal er een buitenterras voorzien worden. We verwachten ook enkele jeugdbewegingen op zaterdagnamiddag, tussen 14 uur en 16 uur, dus hou er rekening mee dat het dan wat drukker kan zijn. We hopen dat ons Indoorpretpark een even groot succes zal worden als twee jaar geleden. Toen zijn 300 mensen afgezakt naar ons indoorpretpark. Geïnteresseerden, om lid te worden, zijn steeds welkom om tijdens het Indoorpretpark een kijkje te komen nemen."

Kleurwedstrijd

De toegangsprijs bedraagt 5 euro per kind, groepen van 10 kinderen of meer betalen 4 euro per kind. Volwassen begeleiding is verplicht, deze mogen gratis binnen. "Alle kaarten worden aan de deur gekocht." Er kan dit jaar opnieuw deelgenomen worden aan de kleurwedstrijd, waarmee de kinderen een leuke prijs kunnen winnen. De kleurplaat wordt uitgedeeld in de lagere scholen in Groot-Poperinge en staat ook op de site: : www.de-iris.be . Zowel op zaterdag als op zondag wordt om 15.45 uur een gelukkige winnaar getrokken. Het indoorpretpark opent op zaterdag de deuren om 10 uur en sluit om 17 uur. Op zondag is dit van 10 uur-16.30 uur.