Acteur en Poperingenaar Raymond Bossaerts overleden

Raymond Bossaerts.
LUKAS Raymond Bossaerts.
De Vlaamse acteur Raymond Bossaerts is op zondag 9 februari overleden op 81-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van zijn rol als Ben in Kapitein Zeppos. Hij woonde al een tijdje in Poperinge.

De acteur werd geboren in Brasschaat, maar woonde al jaren in Poperinge. “Hij heeft in Poperinge het toneelstuk ‘Adem’ geregisseerd. Dit werd in de jaren ’90 in de stad en de deelgemeenten opgevoerd ten voordele van Kom op tegen Kanker”, zegt kennis Mark Paelinck. Mark is een amateurtoneelspeler en gewezen OCMW-voorzitter van Poperinge. Hij speelde met onder anderen Lena Sohier en Mark Colpaert in het stuk. “Raymond heeft vooral in het begin van de opkomst van de tv zijn strepen verdiend. Onder andere als Ben in Kapitein Zeppos. Daarna was hij een vaste waarde in heel wat jeugdseries.” In de jaren ’60 en ’70 speelde hij in Fabian van Fallada, Het zwaard van Ardoewaan en Keromar. Daarnaast speelde hij ook in Postbus X, Heterdaad, Rupel, Wittekerke en Thuis. 

Raymond Bossaerts (midden) met de cast van Rupel in 2004.
LUKAS Raymond Bossaerts (midden) met de cast van Rupel in 2004.

Tuinier

“Raymond en zijn echtgenote Nora hielden van de natuur en de rust van de Westhoek. Ze kochten in 1976 een huisje in Krombeke, als buitenverblijf. Halfweg de jaren ’80 zijn ze er definitief komen wonen. Raymond was vooral bezig in zijn grote tuin. Tuinieren was dan ook zijn hobby. Leuke anekdote: op een zondag gaf Raymond eens zijn sla water, maar hij vergat de kraan dicht te draaien. Hij en zijn vrouw vertrokken die dag terug naar Antwerpen, waar ze toen nog woonden. Enkele dagen later belde hun buur om te vragen of hij die kraan mocht dichtdraaien. Nora en Raymond hebben kroppen sla van een halve meter gegeten. Raymond vertelde dat verhaal ooit op televisie in een talkshow van Margriet Hermans”, lacht Mark. “Raymond was ook een enorme kindervriend.”

Raymond ligt opgebaard in het Uitvaartcentrum Demuys in Poperinge. Iedereen kan een laatste groet brengen op dinsdag 11 februari van 14.30 uur tot 18.30 uur.