220 lopers proeven van streekbiertjes

Stijn Vanhie, Jelle Vanacker, Jan Jinnes, Stijn Glorie, Angelo Vandeputte, Mieke Decan, Isabelle Wostyn en Matthias Verbeke.
Depestele Stijn Vanhie, Jelle Vanacker, Jan Jinnes, Stijn Glorie, Angelo Vandeputte, Mieke Decan, Isabelle Wostyn en Matthias Verbeke.
In Poperinge hebben gisteren zo'n 220 lopers deelgenomen aan de tweede editie van de Flemish Beer Run, waarbij je streekbiertjes kan degusteren.

"Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar, wat ons wel tevreden stemt", aldus Pascal Demuynck, voorzitter van de organiserende loopclub De Streskikkers uit Elverdinge. "Alles verliep goed. Enkele lopers kwamen wat laat binnen, nadat ze van het parcours waren afgeweken. Wellicht hadden ze te veel proevertjes genomen (lacht). Iedereen kwam evenwel veilig over de meet, dat is het voornaamste." De Flemish Beer Run is een ludieke loop doorheen de Vlaamse velden. "De formule is uniek in België. Bier speelt een belangrijke rol. Onderweg komen de lopers stops tegen met een streekbiertje en een hapje, terwijl er een streepje muziek weerklinkt. Op het parcours van 21 kilometer zijn er zes degustatiestandjes. De lopers trekken daarbij naar Watou, om vervolgens het Helleketelbos te dwarsen en de terugweg aan te vangen naar Poperinge. Bij de 10,5 kilometer staan drie degustatiestandjes opgesteld." Bij deze editie waren de Romeinen het thema. De best verklede loper kreeg zijn eigen gewicht in bier. (CMW)