"Zelfs rauw is het een delicatesse"

Gastvrouw Fabienne Dekersgieter.
Michael Depestele Gastvrouw Fabienne Dekersgieter.

Gastvrouw Fabienne Dekersgieter van Passage Food & Drinks doet ook mee aan het hopscheutenavontuur. Net als bij enkele andere restaurants staat de klassieker op het menu: het gepocheerd hoeve-eitje met mousselinesaus en handgepelde grijze garnalen. Daarnaast wordt er ook een lamskroontje geserveerd. "Hopscheuten, het witte goud uit de Westhoek. Het is een pure delicatesse, net als kaviaar. Elk restaurant dat hopscheuten aanbiedt, serveert lekkere gerechten. Dat kan ook niet anders met zo'n lekker product. Hoe ik ze het liefst eet? Als ik in de keuken sta durf ik al eens eentje rauw op te eten", lacht Fabienne. "Op restaurant eet ik ze het liefst warm."


Passage Food & Drinks vind je in de Veurnestraat in Poperinge.


Gepocheerd hoeve-ei: 18 euro


Lamskroontje: 26 euro + 5 euro supplement.