"We kunnen het café niet missen"

SINT-JORIS OPENT OPNIEUW ÉN MET DEZELFDE UITBATERS

Sabrina Uyttendaele en Michiel Gauquie heropenen hun café Sint-Joris.
Foto Depestele Sabrina Uyttendaele en Michiel Gauquie heropenen hun café Sint-Joris.
In Reningelst gooide café Sint-Joris vrijdag zijn vernieuwde deuren open. Na anderhalf jaar keert uitbater Michiel Gauquie terug naar het café. De hinder van de dorpskernvernieuwing neemt hij er deze keer bij.

In januari 2017 gaf Michiel Gauquie (32) zijn laatste tap in café Sint-Joris. Vrijdag opende het vernieuwde café, op het Reningelstplein in het centrum, opnieuw de deuren en dat deden ze met dezelfde uitbaters. "Het café heb ik altijd graag opengehouden, maar ik maakte me zorgen over de dorpskernvernieuwing die eraan zat te komen. Ik vreesde dat de klanten zouden wegblijven door de werken", zegt Michiel. Samen met zijn partner Sabrina Uyttendaele woont Michiel in de dichte omgeving van café Sint-Joris. "In het begin genoten mijn vrouw en ik ervan om 's avonds op ons gemak in de zetel te zitten, maar na een tijdje verveelden we ons verschrikkelijk. We kunnen het café niet missen", zegt Michiel. Brouwerij Vanuxeem uit Ploegsteert is eigenaar van het café en de bijhorende feestzaal. "Hoe de dorpskernvernieuwing zal lopen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar na een gesprek met de brouwer hebben we beslist, mits enkele afspraken, om er opnieuw voor te gaan."

Pop-up

De jaarlijkse dorpskermis is een hoogtepunt dat Michiel en Sabrina opnieuw zullen oppikken nu ze opnieuw achter de toog staan. "Ook de oranje Bocht 7 tijdens de Belcanto Classic komt terug", vertelt Michiel enthousiast. "Als het niet mogelijk is door de dorpskernvernieuwing, zoeken we een oplossing in de vorm van een pop-up." Het café heeft sinds de sluiting van Michiel en Sabrina geen nieuwe uitbaters gehad. "De brouwerij was uiteraard ook gelukkig dat we samen tot een oplossing zijn gekomen om het café opnieuw te openen. Het café heeft een volledige opfrissing gekregen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Het leek ons het ideale moment om dat te doen nu er toch werken in Reningelst gebeuren en dat we toch gesloten waren. De gevel werd gezandstraald en het interieur kreeg een jonger uitzicht door nieuw meubilair en door het volledig te schilderen." De uitbating van het café zullen Michiel en Sabrina combineren met hun ander werk. "Ik heb een job als zelfstandig installateur van ventilatie. Mijn vrouw blijft in de keuken van De Loods in Loker werken, het voormalige Godtschalck. Het wordt druk, maar dankzij de steun van onze brouwer zien we het opnieuw volledig zitten."


De klanten waren de weg naar het café nog niet vergeten. Dat werd tijdens de opening vrijdag goed duidelijk. "Fantastisch dat zoveel mensen afgezakt zijn. Ik had even zenuwen, maar dit is prachtig. We kregen van klanten al te horen dat ze blij zijn dat we eindelijk terug zijn. Dat doet deugd", zegt Michiel. Aankondigingen over evenementen kan je volgen via de Facebookpagina Café Sint-Joris en voor meer inlichtingen kan je mailen naar cafesintjorisreningelst@gmail.com.