't Sparhof verdwijnt, 't Sparrebos opent

Uitbaters Bert Costenoble en Kevin Mahieu aan 't Sparrebos.
Foto Michael Depestele Uitbaters Bert Costenoble en Kevin Mahieu aan 't Sparrebos.
Restaurant-tearoom 't Sparhof in Poperinge heeft nieuwe uitbaters. Vanaf 19 juli zullen gemeenteraadslid Bert Costenoble (Open VLD) en zijn verloofde Kevin Mahieu de zaak openen onder de naam 't Sparrebos.

De vorige uitbater, Marijn Struye, heeft de gebouwen van restaurant In de Wulf in Dranouter gekocht. Het concept van 't Sparhof verhuist naar Dranouter, dus moesten Kevin en Bert op zoek naar een nieuwe naam. "Het werd 't Sparrebos", vertelt Kevin Mahieu. "Ik ben afkomstig uit Ieper, maar Berts roots liggen in Poperinge. Sinds het begin van onze relatie denken we eraan om een horecazaak te openen. Een goede maand geleden zagen we dat 't Sparhof vrij stond. We waren onmiddellijk verkocht door de ligging, het karakter, de ziel van het gebouw... 't Sparrebos zal hetzelfde concept als 't Sparhof hanteren. De menukaart wordt wat aangepast met maandmenu's en suggesties en we willen misschien ook uitbreiden. De fiets- en wandeltochten, volksspelen en huifkartochten blijven welkom."


Kevin zal zich fulltime focussen op 't Sparrebos samen met kok Thomas Dumon. Bert zal 't Sparrebos combineren met zijn werk in Colruyt en zijn politieke verplichtingen. "Het zal niet makkelijk worden, maar wel haalbaar. In de zomermaanden is het op politiek vlak wat rustiger en dan kan ik me volledig focussen op 't Sparrebos", vertelt Bert Costenoble. Meer informatie is binnenkort beschikbaar op www.sparrebos.be. (LBR)