’t Hoppecruyt levert hopscheuten aan huis

 Benedikte Coutigny en Wout Desmyter van hopboerderij 't Hoppecruyt in Proven.
Michael Depestele Benedikte Coutigny en Wout Desmyter van hopboerderij 't Hoppecruyt in Proven.
Bij hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven kun je voortaan hopscheuten bestellen in de webshop, die binnen de 24 uur aan huis geleverd worden. ’t Hoppecruyt is zich ondertussen volop aan het voorbereiden op de maand van de hopscheuten, van half februari tot eind maart. “We voelen dat de vraag naar hopscheuten elk jaar vroeger komt. Nu mag het nog even vriezen, maar in maart niet meer”, zeggen telers Benedikte Coutigny en Wout Desmyter.

Hoptelers Benedikte Coutigny en Wout Desmyter van ’t Hoppecruyt in Proven maken ze zich nog geen zorgen over de voorbije, strenge winterperiode. “Momenteel telen we hopscheuten in een verwarmde ruimte. De vriestemperaturen en sneeuwdagen hebben dus nog geen impact gehad op onze oogst”, legt Benedikte uit. “Vanaf eind februari beginnen we te telen in volle veld, dus dan mag het niet meer vriezen.” Vorig jaar kregen de hoptelers in maart nog af te rekenen met vriesweer. 

Via de webshop van ’t Hoppecruyt kun je nog tot 31 maart hopscheuten bestellen.
't Hoppecruyt Via de webshop van ’t Hoppecruyt kun je nog tot 31 maart hopscheuten bestellen.

Hopscheuten aan huis geleverd

’t Hoppecruyt heeft buiten één hectare beschikbaar voor hopscheuten en binnen staan er ongeveer acht rijen van honderd meter hopscheuten. “We leveren aan ongeveer vijftien restaurants en werken uitsluitend op vraag”, vertelt Benedikte. “We voelen dat de vraag naar hopscheuten ook elk jaar vroeger komt. Rond Valentijn zijn hopscheuten erg populair, dan zal er weer een overrompeling zijn.”

Wie tijdens de maand van de hopscheuten zelf hopscheuten wil bereiden, kan die bestellen via de webshop van ’t Hoppecruyt. “Sinds kort hebben we een vernieuwde website waarop onze webshop nog overzichtelijker is. De hopscheuten kunnen besteld worden en worden aan huis geleverd. Via DHL wordt het pakket binnen de 24 uur geleverd, zodat de hopscheuten vers blijven.” Wie hopscheuten wil bestellen kan dat tot 31 maart op www.hoppecruyt.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.