"Lekker met witbier en gepocheerd eitje"

Chef Kris Pollentier van Manoir Ogygia in de Veurnestraat.
Michael Depestele Chef Kris Pollentier van Manoir Ogygia in de Veurnestraat.

"Hopscheuten zijn uniek. Je kan ze niet in elke stad eten. Mensen komen uit Vlaanderen en Wallonië om deze delicatesse te kunnen proeven", vertelt chef Kris Pollentier van Manoir Ogygia uit Poperinge. "Het is een luxeproduct met een nootachtige smaak die we dagvers serveren. 's Morgens bellen we naar de boer om hopscheuten en 's avonds serveren we ze al. Je kan de scheuten op veel manieren bereiden en ze bieden een meerwaarde aan je menu." Kris serveert de hopscheuten in een viergangenmenu en in een zesgangenmenu. "De hopscheuten zijn telkens op een andere manier bereid: gepocheerd, gefrituurd of met witbier...Een beetje gekruid smaken ze heel lekker."


Viergangenmenu: 75 euro. Supplement: 15 euro. Zesgangenmenu: 95 euro. Supplement: 20 euro.