"Dokters dachten dat ik het niet zou halen"

BRANDWONDENPATIËNT HOUDT BENEFIET VOOR VZW VAN UZ GENT

Organisator Michiel Buseyne zal ook eigen nummers brengen op Life Fest. "Mijn muziek gebruik ik om te verwerken wat ik heb meegemaakt", vertelt hij.
Michael Depestele Organisator Michiel Buseyne zal ook eigen nummers brengen op Life Fest. "Mijn muziek gebruik ik om te verwerken wat ik heb meegemaakt", vertelt hij.
Brandwondenpatiënt Michiel Buseyne (20) raakte over zijn hele lichaam verbrand toen hij achttien maanden oud was. Op 18 november zamelt hij geld in via zijn benefiet 'Life Fest' voor de vzw Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ Gent, het ziekenhuis waar hij verzorgd is geweest.

"Toen ik achttien maanden oud was, werd ik over mijn volledige lichaam verbrand door een frietketel", begint de Poperingse Michiel Buseyne zijn verhaal. "De frietketel stond in de achterkeuken. Ik moet op een vuilbak gekropen zijn en aan de stekker getrokken hebben. De volledige ketel kreeg ik over me." Hij werd overgevlogen naar een Rotterdams brandwondencentrum. "Ik was in levensgevaar en lag in coma. Dokters vertelden mijn vader dat ik het niet zou halen. Ik lag een week in coma en als bij wonder sloeg ik mij erdoor. Ik herstelde verder in het ziekenhuis van Gent en pas na een halfjaar mocht ik naar huis."

Zelf op het podium

Daarna volgden voor Michiel nog een reeks operaties. Hij verloor door het ongeluk een groot deel van zijn huid.


"Gelukkig herinner ik me er niets meer van en heb ik er fysiek niks aan overgehouden. Enkel aan mijn linkerarm moet ik opnieuw geopereerd worden om verdere lichamelijke problemen te vermijden", aldus Michiel. "Mentaal is het soms moeilijk, maar ik sta positief in het leven. Soms vraag ik me wel af: 'wat als ik niet verbrand was geweest?' Muziek was en is heel belangrijk voor mij. Ik breng alternatieve ingetogen pop. Op Life Fest sta ik ook zelf op het podium en voor het eerst met eigen nummers voor mijn soloproject. Daarin breng ik wat ik heb meegemaakt."

Sponsor gevonden

Op zaterdag 18 november organiseert Michiel opnieuw een benefiet voor de vzw Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ Gent. De organisatie was een grote steun voor Michiel tijdens zijn revalidatie en erna.


"Afgelopen week besliste de hoofdsponsor dat hij het bedrag van 5.000 euro niet zou betalen. Hierdoor kwamen we uiteraard in de problemen." Via crowdfunding hoopte Michiel het bedrag in te zamelen, maar dat is nu niet meer nodig.


"Gisteren ontving ik het verlossende telefoontje dat iemand 5.000 euro wil sponsoren. De persoon in kwestie zag mijn oproep en besliste om mij te helpen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Sowieso gaat het geld van de crowfunding ook naar mijn goede doel."

Dog Eat Dog

Het dagfestival Life Fest opent met BIEZEN, het project van ex-Gorki bassist Erik Van Biesen. Daarna kruipt organisator Michiel, onder de naam Mitch, zelf op het podium.


Hij brengt eigen nummers en wordt na een halfuurtje solo spelen, vergezeld door N2 Music. Mark My Way zal dan weer melodische hardcore met rap brengen. Headliner dit jaar is de Amerikaanse Dog Eat Dog die hardcore punk, rap metal en hiphop spelen.


De afterparty wordt verzorgd door de lokale talenten DJ Nang en Dizzy Dropz. Life Fest vindt plaats op 18 november in JOC De Kouter in de Komstraat 30. De deuren gaan open om 17 uur en het feestje eindigt omstreeks 4 uur. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 18 euro aan de deur.


Voor meer informatie, surf naar www.lifefestpoperinge.com.