(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © Pixabay

Politie ontmantelt netwerk van frauderende (fris)drankhandelaren

Brussel/RijsselTwee verdachten zitten in de cel voor financiële fraude met (fris)drank. Handelaren zouden accijnzen en btw ontdoken hebben, om producten met meer winst door te verkopen. Na anderhalf jaar onderzoek vielen meer dan vijftig speurders maandag binnen op negentien adressen in Brussel en Frankrijk. De politie nam vier luxewagens en tonnen alcoholische dranken en frisdrank in beslag.

 1. Zanger Oliver Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”
  PREMIUM
  Lubbeek-Tienen

  Zanger Oliver Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

  Het trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.
 2. Nieuwe uitbaters Laura en Michiel hopen dakterras van Pièce Unique te kunnen openen op 8 mei: “Troef die we zeker in deze tijden moeten uitspelen”
  Tielt

  Nieuwe uitbaters Laura en Michiel hopen dakterras van Pièce Unique te kunnen openen op 8 mei: “Troef die we zeker in deze tijden moeten uitspelen”

  Laura Perneel en Michiel Sabbe zijn de nieuwe uitbaters van jongerencafé Pièce Unique. De twee zijn al jaren vaste klanten en stonden er ook al regelmatig achter de toog. Ze zetten enerzijds het beproefde concept verder, maar ze zijn ook van plan om het dakterras van het café voortaan veel vaker te gebruiken. “Het terras is een mooie troef die we zeker in deze tijden moeten uitspelen.”
 3. Na tien jaar als monitor neemt Thomas Raeymaekers (26) afscheid van Izegemse speelpleinwerking: “Ik laat hier een stukje van m’n hart achter”
  Izegem

  Na tien jaar als monitor neemt Thomas Raeymae­kers (26) afscheid van Izegemse speelplein­wer­king: “Ik laat hier een stukje van m’n hart achter”

  Uniek ‘pensioenfeestje’ vrijdagmiddag op speelplein Molenwiek op de Bosmolens. De Izegemse jeugddienst nam er afscheid van Thomas Raeymaekers (26) die niet minder dan tien jaar actief was als (hoofd)monitor. Z’n engagement bleef tot de laatste dag zodanig groot dat hij zelfs verlof nam op z’n fulltime job om deze paasvakantie nog een laatste maal van de partij te kunnen zijn.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"