Tuinbeurs Tuinhier Pittem-Egem uitgebreid met tweedehandsbeurs en korteketenmarkt

Het bestuur van Tuinhier Pittem-Egem
RV Het bestuur van Tuinhier Pittem-Egem
Tuinhier Pittem-Egem organiseert op zondag 2 juni een Tuinbeurs. Dit keer krijgt die een feestelijk tintje, want Tuinhier Pittem-Egem bestaat 25 jaar. Er staan ook enkele nieuwigheden op het programma.

De beurs vindt plaats in zaal De Magneet van 10 tot 18 uur en gebeurt in samenwerking met de Pittemse imkersvereniging Bloesem, die er een imkersstand uitbaat. “Nieuw is dat de beurs uitgebreid wordt met een tweedehandstuinbeurs”, zegt voorzitter Hendrik Reilhof. “Je kunt er alles kwijt wat maar enigszins met de tuin te maken heeft: tuinmateriaal, tuinmachines, vijvermateriaal, overtollig plantgoed, groenten en fruit van eigen kweek, kleinvee, tuinmeubelen en dergelijke. Iedereen kan standhouder worden. Verder is er ook een ‘korte keten’-verkoop mogelijk. Al wie eigen gekweekte producten wil aanbieden, kan er een gratis standplaats krijgen.” 

Behalve de tuinbeurs wordt ook de pompoenwedstrijd van Tuinhier vernieuwd. “Naast het kweken van de grootste pompoen is er dit jaar ook een wedstrijd grootste prei, grootste aardappel, ajuin en wortel. Wie wil deelnemen, kan alvast beginnen kweken. Wie wil deelnemen aan de pompoenwedstrijd kan gratis plantjes van reuzenpompoen verkrijgen bij Tuinhier Pittem-Egem.” De voorzitter geeft nog mee dat het 25-jarige bestaan van Tuinhier - oorspronkelijk opgericht als De Volkstuin - later dit jaar gevierd zal worden. 

Wie meer info wil of nog last-minute wil inschrijven, kan terecht op hendrikreilhof@hotmail.com of 0476/22.08.93.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.