Raadslid Vlaams Belang uit gemeenteraad gezet

Gemeenteraadslid Robin Vandenberghe (Vlaams Belang) is uit de gemeenteraad gezet. Burgemeester Ivan Delaere liet maandagavond weten dat Vandenberghe niet meer aan de wettelijke vereisten voldoet om er te mogen zetelen. Hij woont immers al geruime tijd in Proven, en is niet meer in Pittem gedomicilieerd.


"We hebben hem daar op 19 april per aangetekend schrijven over op de hoogte gebracht", aldus burgemeester Ivan Delaere. "Maar blijkbaar was hij dat bericht nog niet gaan ophalen." Oppositiepartij Groep 2012 stelde zich meteen vragen over mogelijk onterecht ontvangen presentiegelden. Vandenberghe beweert dat hij niet wist dat hij melding moest maken van zijn verhuis en ging niet in op de vraag naar de presentiegelden. Hij volgde een deel van de raad dan maar vanop de publieksbanken, maar verliet de zaal nog voor de zitting afgelopen was.


Volgens de wet mag Robins tweelingbroer Rien zijn zitje in de raad overnemen. Hij kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 172 stemmen achter zijn naam en is daarmee eerste opvolger. (VDI)