Pittemnaar Yuri Demeyer brengt unieke cider op de markt

Yuri Demeyer en zijn vriendin Lisa Declerck stellen Emmy's voor
Joris Defour Yuri Demeyer en zijn vriendin Lisa Declerck stellen Emmy's voor
Zaterdagavond werd in De Blekerij in Pittem een uniek product boven de doopvont gehouden, Emmy’s, een Belgische cider van Yuri Demeyer. Yuri startte twee jaar geleden ook al met een eigen gin, Crazy Monday Gin.

De 31-jarige Yuri Demeyer uit de Dasbosstraat heeft zijn eigen bedrijf van dakwerken maar verdiept zich sinds twee jaar opnieuw in het stoken van gin. Intussen is zijn Carzy Monday Gin een gevestigde waarde geworden waarmee hij zelfs dit jaar twee prestigieuze prijzen won, op de World Gin Awards in Londen en op de China Wine and Spirit Awards in China. “Na een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk en ook Normandië geraakte ik in de ban van de cider. Cider was lange tijd een drank die kon concurreren met bier, tot het begin de jaren 1900 in onbruik raakte. De drank op basis van appel is echter aan een revival toe, en na een bezoek aan een beurs in Londen begin ikzelf met dezelfde producent van mijn gin, te experimenteren met een eigen brouwsel”, vertelt Yuri Demeyer aan de zijde van zijn vriendin Lisa Declerck bij de voorstelling van de nieuwe drank. 

Er wordt gestart met twee smaken: abrikoos en limoen.

Emmy's start met twee smaken
Joris Defour Emmy's start met twee smaken

Hij brengt twee smaken op de markt: de Emmy’s apricot op basis van abrikozen met een alcoholgehalte van 4,5% en de Emmy’s fresh lemon & mint, met de smaak van limoen en munt met een alcoholgehalte van 1,9%. Het was ook nog zoeken naar een gepaste naam, en daarvoor werd bewust gezocht naar een vrouwennaam met een jonge ondertoon. Het werd uiteindelijke Emmy, “Het bekt ook goed. Ik heb deze naam ook meteen Europees laten beschermen” aldus Yuri. Vanaf heden zal de drank aangeboden worden via de betere drankenhandel, om nadien ook in horecazaken te worden aangeboden. Het is eveneens de bedoeling om op termijn nog andere smaken toe te voegen aan het gamma cider. Emmy’s is de vierde Belgische cider, naast die van Stassen, Stella en Ruwet. In de handel zal een flesje tussen de 1,70 en 2 euro kosten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.