Kokerstraat krijgt hondenloopweide

Op het driehoekige grasveld tussen de voetbalterreinen en de Kokerstraat komt een hondenloopweide.
Google Maps Op het driehoekige grasveld tussen de voetbalterreinen en de Kokerstraat komt een hondenloopweide.
Pittemse hondenbaasjes kunnen straks hun viervoeters vrij laten lopen in een hondenloopweide op het driehoekig grasveld tussen de Kokerstraat en de voetbalterreinen. Volgens burgemeester Ivan Delaere (CD&V) is het hout voor de omheining al besteld.

In aanloop naar de voorbije gemeenteraadsverkiezingen bleek dat de vraag naar een hondenweide bij heel wat Pittemnaars sterk leefde. Oppositieraadslid Christophe Vancoillie (NPE) herhaalde op de gemeenteraad die vraag en stelde meteen vier mogelijke locaties voor. Hij riep de gemeenteraad op een keuze te maken tussen de Godelievestraat, de Jozef Cardijnstraat, het parkje aan de parking van supermarkt Okay en het veld in de Kokerstraat. 

Burgemeester Ivan Delaere reageerde dat het schepencollege niet stilgezeten had en dat ze al een locatie op het oog hadden. “Wij dachten zelf ook aan het grasveld in de Kokerstraat. Met 1.500 vierkante meter is er meer dan genoeg ruimte, terwijl er ook het minste overlast zal zijn voor de omgeving. Het hout voor de omheining is al besteld. Verder gaan we een toegangspoortje installeren en uiteraard een hondenpoeppaaltje. Zodra het materiaal geleverd is gaan we aan de slag.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mieke Guilbert

    Super ,onze vietvoetertjes zullen kunnen lopen