Exclusief voor abonnees

Kerstmis vieren bij veertig graden: “Heel Australië gaat op kerstdag barbecueën op het strand. Sneeuw? Dat kennen ze hier niet”

Het is moeilijk voor te stellen voor Europeanen, maar Thomas en Lynn trekken op kerstdag naar het strand. Net zoals nagenoeg alle Australiërs gaan ze er barbecueën. Met een kerstmuts op.
Thomas Ver Eecke Het is moeilijk voor te stellen voor Europeanen, maar Thomas en Lynn trekken op kerstdag naar het strand. Net zoals nagenoeg alle Australiërs gaan ze er barbecueën. Met een kerstmuts op.
Thomas Ver Eecke en zijn vriendin Lynn Derickx ruilden in januari 2018 hun comfortabele leven in België in voor een avontuurlijk bestaan in Australië. Ze wonen en werken er op een boerderij zo groot als West-Vlaanderen. Het koppel viert er straks samen Kerstmis op het strand, bij veertig graden. “In Europa hoopt men op een witte kerst. Hier hoopt men vooral dat het niet te warm wordt om op het strand te zitten.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomaas Wierinck

  In de winter kun je perfect skiën op 3 u van Melbourne. Goed voor een weekend trip. Vandaag kerstmis gevierd 32 graden en de bbq in de tuin! Zalig

 • Carl Van der Cruyssen

  Normaal in de zomer, niet?

 • erik vercammen

  Nochtans tussen Sydney en Melbourne ligt het Alpine National park met pieken tot boven de 2000 meter waar je in de zomer veel sneeuw valt en goed kan skiën. Mount Buller is grootste skigebied daar!