Jubileumjaar Die Original Dorfmusikanten fijn gestart met eerbetoon aan Marc Debruyne

Het Heimatkonzert van Die Original Dorfmusikanten was de eerste activiteit van het jubileumjaar.
Hans Verbeke Het Heimatkonzert van Die Original Dorfmusikanten was de eerste activiteit van het jubileumjaar.

Zaal De Fontein in Pittem werd afgelopen weekend ingepalmd door Die Original Dorfmusikanten voor de start van hun jubileumjaar. Dertig jaar geleden zag de blaaskapel het levenslicht onder impuls van Marc Debruyne, die meteen ook dirigent en inspirator werd van het gezelschap. De 55-jarige dirigent overleed op 26 mei 2018 aan een slepende ziekte. Uit dankbaarheid en als eerbetoon aan hem worden alle activiteiten van Die Original Dorfmusikanten dit jaar opgedragen aan Marc.

Centraal vooraan op het podium stond een foto van de overleden stichter/bezieler Marc Debruyne, met zijn typische Alpenhoed en een instrument.
Hans Verbeke Centraal vooraan op het podium stond een foto van de overleden stichter/bezieler Marc Debruyne, met zijn typische Alpenhoed en een instrument.

Eerste opvoering van ‘Für meinen Freund Marc’

Het Heimatkonzert van zaterdag was het eerste initiatief, met de nieuwe dirigent Jacky De Muynck aan het roer. Het concert werd afgesloten met de eerste officiële uitvoering van ‘Für meinen Freund Marc’, een stuk dat op vraag van zijn echtgenote Katharina speciaal werd gecomponeerd door Peter Schad. Zondag was er dan het druk bijgewoonde Frühlingsfest met optredens van verschillende blaaskapellen uit ons land en uit Nederland. Meer info over de komende activiteiten in het jubileumjaar op www.musikanten.be.

Jacky De Muynck, die zelf al ongeveer 15 jaar bij Die Original Dorfmusikanten musiceerde, vervangt Marc Debruyne als dirigent van het gezelschap.
Hans Verbeke Jacky De Muynck, die zelf al ongeveer 15 jaar bij Die Original Dorfmusikanten musiceerde, vervangt Marc Debruyne als dirigent van het gezelschap.
Katharina Eloot, de echtgenote van Marc Debruyne, geeft na afloop van het Heimatkonzert een ruiker bloemen aan Jacky Demuynck, die haar man heeft opgevolgd als dirigent van Die Original Dorfmusikanten.
Hans Verbeke Katharina Eloot, de echtgenote van Marc Debruyne, geeft na afloop van het Heimatkonzert een ruiker bloemen aan Jacky Demuynck, die haar man heeft opgevolgd als dirigent van Die Original Dorfmusikanten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.