Inhaalmanoeuvre loopt fout af: drie wagens botsen, ook schepen betrokken

Twee wagens botsten frontaal op elkaar.
LSI Twee wagens botsten frontaal op elkaar.
Op de weg tussen Pittem en Meulebeke raakten dinsdag rond 17.30 uur drie wagens betrokken bij een zware botsing. De automobilisten, waaronder schepen Steven Bogaert uit Lichtervelde, kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Het ongeval gebeurde op de grens tussen Pittem en Meulebeke, waar de Pittemstraat in Meulebeke overgaat in de Meulebekestraat in Pittem. B.D.K. (37) uit Meulebeke kwam met zijn Opel Corsa uit de richting van Meulebeke en voerde een inhaalmanoeuvre uit. Daarbij botste hij tegen de achterkant van de Citroën Picasso van schepen Steven Bogaert  (48) uit Lichtervelde, die uit de andere richting kwam. “Ik was op weg naar een vergadering in Meulebeke”, vertelt hij. “Die chauffeur zag plots dat er tegenliggers waren en voerde een manoeuvre uit waardoor hij tegen mijn wagen schampte en daarna frontaal tegen de wagen achter mij knalde.” 

Dat was de Subaru Impreza van Y.A. (23) uit Tielt. Vooral de Opel en de Subaru liepen zware schade op. De drie wagens moesten getakeld worden. De automobilisten kwamen er vooral met de schrik en wat lichtere verwondingen vanaf. “Ik was erg geschrokken, maar de eerste bezorgdheid was of er geen zwaargewonden waren”, besluit Bogaert. Het valt nog af te wachten of zijn wagen kan hersteld worden. De weg was een tijdje gedeeltelijk versperd. De politie regelde het verkeer, terwijl de brandweer het wegdek kwam opkuisen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.