Hoogtewerker beschadigt gevel

De arm van de hoogtewerker beschadigde de muur boven de garage. De brandweer moest de gevel stutten.
VHS De arm van de hoogtewerker beschadigde de muur boven de garage. De brandweer moest de gevel stutten.
Merkwaardig ongeval gisteren in de Verbieststraat in Pittem. Een man die een dak aan het ontmossen was, belandde bij het manoeuvreren van zijn hoogtewerker in de garage van de woning. De gevel moest gestut worden.

Een werknemer van AD Cleaning uit Heule moest gisteren het dak van bloemenhandel Vanwalleghem, op de hoek van de Verbieststraat met de Koffiestraat, in Pittem ontmossen. "Hij moest alle groene aanslag verwijderen en nadien een beschermlaag aanbrengen om nieuwe mosvorming te vermijden", zegt Gerard Vanwalleghem. De 75-jarige man baatte vroeger de bloemenzaak uit. Zijn kinderen doen dat nu, maar Gerard helpt wel nog achter de schermen en woont met zijn echtgenote in een flat boven de winkel. "Op een bepaald moment wilde de arbeider zijn hoogtewerker verplaatsen. Hij stond in de werkkooi en zag eigenlijk niet goed wat er beneden gebeurde tijdens het manoeuvreren. Zo belandde de arm van de hoogtewerker plots in de garage en tegen de gevel."


Door de klap zat de hoogtewerker geblokkeerd. De arbeider klauterde uit de werkkooi op het dak, kroop naar een lager gelegen dak en liet zich toen nog enkele meter vallen. De brandweer kwam de garage stutten. (VHS)

Gerard Vanwalleghem (75).
VHS Gerard Vanwalleghem (75).