Gemeente gaat Molenstraatje verbreden en moet daarom percelen onteigenen

De Molenstraat in Egem.
Google Earth De Molenstraat in Egem.
Door de plannen voor de nieuwe verkaveling met 57 loten van projectontwikkelaar Dumobil in de omgeving van de Paardestraat, de Korte Veldweg en de Molenstraat in Egem moet de Molenstraat verbreed te worden. Daarvoor onteigent de gemeente een strook(je) van 184 vierkante meter over de hele lengte van de straat.

“De onteigeningen zijn noodzakelijk om de weg te verbreden”, zegt schepen Chris Marreel (CD&V). “Daarnaast zullen we ook een aantal parkeerplaatsen en gescheiden riolering aanleggen en er komt ook nieuwe openbare verlichting.”

Concreet zal de rooilijn opgeschoven worden richting de huizen, waardoor zes woningen en zes bouwgronden een stukje grond verliezen. Tijdens het openbaar onderzoek werden twee bezwaarschriften ingediend. De eigenaars van de percelen zullen na onderhandeling vergoed worden voor de onteigening. De kosten van de herinrichting van de straat zijn voor de gemeente.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.