Ex-patiënten van kliniek Sint-Jozef doen hun verhaal in de bib met ‘De Bovenkamer’

De bibliotheek van Pittem
Sam Vanacker De bibliotheek van Pittem
Tussen 3 september en 5 oktober kunnen bezoekers van de bibliotheek van Pittem dankzij het project ‘De Bovenkamer’ kennismaken met verhalen van vier mensen met een verleden in de geestelijke gezondheidszorg.

De Bovenkamer is een audio-installatie die luisteraars een idee geeft van de bovenkamers van vier ex-patiënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Vier mensen vertellen elk een kort verhaal. Die verhalen werden opgenomen en zijn te beluisteren in de bib via een tablet en een koptelefoon. Elk van de bovenkamers vertelt iets over de moeizame persoonlijke zoektocht naar geluk. De verhalen, die niet langer dan vijf minuten duren, kunnen beluisterd worden in een aangepaste, rustige setting.

De Bovenkamer is een realisatie van ARhus Roeselare, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Bib Pittem, Netwerk Geestelijke Gezondheid en De Spil. De aankleding van de setting werd verzorgd door Erfgoedcel Brugge.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.