Automobilist belandt in zachte berm, knalt op duiker en slaat hoek van woning volledig weg

De Lexus van de Meulebekenaar belandde in de gevel van de woning in de Meulebekestraat in Pittem.
Hans Verbeke De Lexus van de Meulebekenaar belandde in de gevel van de woning in de Meulebekestraat in Pittem.
In de Meulebekestraat in Pittem is dinsdagnamiddag een spectaculair ongeval gebeurd. Een automobilist raakte er van de weg af en knalde met zijn Lexus in een woning. De man liep zware verwondingen op. De schade aan de woning is groot, maar het huis is toch nog bewoonbaar.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een man uit Meulebeke reed met zijn Lexus richting Pittem. Even over de gemeentegrens liep het verkeerd. Tegen hoge snelheid belandde de man met zijn rechterwielen in de graskant. De stuurloze wagen knalde tegen een gemetselde duiker, werd in de lucht gekatapulteerd en landde vijf meter verder in de gevel van een woning. Het wrak bleef ondersteboven liggen. Bij aankomst van de brandweer was de man net uit zijn wagen geklauterd. Hij kreeg de eerste zorgen toegediend en werd daarna naar het ziekenhuis overgebracht.

De Lexus van de Meulebekenaar belandde in de gevel van de woning.
Hans Verbeke De Lexus van de Meulebekenaar belandde in de gevel van de woning.

Immense schade

In de woning van Chris Rosseel (56) en Annia Vandenborre (54) was niemand thuis. De bewoonster reageerde emotioneel toen ze thuis kwam en de schade zag. De hoek waar de voordeur en de inkom zich bevond, is helemaal vernield. Toch bleef de dragende structuur van het huis intact, waardoor het echtpaar er kan blijven wonen. Nadat de brandweer de brokstukken had opgeruimd, maakte ze het gat dicht met houten panelen.

De Lexus van de Meulebekenaar plofte in de gevel van de woning langs de Meulebekestraat in Pittem.
Hans Verbeke De Lexus van de Meulebekenaar plofte in de gevel van de woning langs de Meulebekestraat in Pittem.

Botsing geregistreerd

De botsing werd geregistreerd door de bewakingscamera aan de voorzijde van de woning. Die camera hangt er sinds enkele jaren, nadat inbrekers ervandoor gingen met zeventien waardevolle vinken van gepassioneerd kweker Chris Rosseel. In de Meulebekestraat gebeurden in het verleden al wel meer ongevallen. Er wordt op de rechte weg vaak te snel gereden. Daarom zijn er ook regelmatig snelheidscontroles. Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) wil er graag flitscamera’s installeren, maar daar is de gemeente niet bevoegd voor.

De Lexus van de Meulebekenaar knalde in de gevel van de woning.
Hans Verbeke De Lexus van de Meulebekenaar knalde in de gevel van de woning.