Albert Debever en Irene Duyck vieren hun briljanten huwelijksjubileum

Albert en Irene vierden hun 65ste huwelijksverjaardag met hun familie, en ook het Pittemse schepencollege kwam op bezoek
Joris Defour Albert en Irene vierden hun 65ste huwelijksverjaardag met hun familie, en ook het Pittemse schepencollege kwam op bezoek
In het Tomme Goed in Tielt vierden Albert Debever (87) en Irene Duyck (88) hun briljanten huwelijksjubileum in familiekring. Het koppel uit de Marelstraat in Egem leerden elkaar kennen op het aardappelveld, bij het rooien van aardappelen.

Albert Debever werd geboren op 2 augustus 1932 en Irene Duyck zag het levenslicht op 22 mei 1931. Albert kwam uit een landbouwersgezin terwijl Irene opgroeide in een gezin dat steenkolen en veevoeders verhandelde. Beiden woonden in elkaars buurt in Egem, maar hadden geen contact met elkaar. Tot ze op een bepaald moment samen moesten aardappelen rooien op een veld, de vonk sprong over midden de patatten, en 65 jaar geleden gaven ze elkaar het ja-woord. Albert vestigde zich als loodgieter en plaatser van centrale verwarming en was meteen de stichter en oprichter van het bedrijf Debever dat uit groeide tot een begrip in de streek als het kwam op plaatsing van sanitair en centrale verwarming, zowel in private woningen, industrie of landbouw.

Albert en Irene met de zonen Lionel, Arnold, Patrik en Frank en dochter Ria
Joris Defour Albert en Irene met de zonen Lionel, Arnold, Patrik en Frank en dochter Ria

In het gezin kwamen vijf kinderen, Lionel, Arnold, Patrik, Frank en Ria. Er zijn twaalf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Albert en Irene stonden tevens in voor de opvoeding van een Rwandese pleegzoon, Gilbert Nyatanyi, die nu een gerenommeerd advocaat is en met zijn gezin in Kigali woont. Toen Albert op pensioen ging, bleven ze niet bij de pakken zitten. Hij kocht zich een mobilhome en was ettelijke maanden per jaar op weg, meestal naar het zonnige zuiden en voornamelijk Spanje. Daar woont en werkt ook hun zoon Patrik. De mobilhome werd intussen aan de kant gezet, maar toch gaan ze nog geregeld naar het zuiden, maar dan met het vliegtuig. “Ze maken het oudere mensen steeds moeilijker om zich nog te verplaatsen met de wagen, jaarlijks proeven doen, de verzekering van het voertuig stijgt, zodat het al veel te kostelijk wordt. Nu zijn we met het vliegtuig beter af.”, aldus Albert.

Bij hun briljanten feest konden drie kleinkinderen er jammer genoeg niet bij zijn. Jochen is pas gehuwd en is met zijn kersverse echtgenote op reis in Madagascar, Klaas zit voor zijn werk in Dubai en Dries hangt als piloot van een passagiersvliegtuig ergens in het Europese luchtruim. Maar toch hadden ze allemaal, ook Gilbert vanuit Rwanda, een videoboodschap ingesproken voor het jubilerende koppel. Albert en Irene blaken nog van gezondheid en hopelijk zijn ze nu op weg naar hun platina huwelijk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.