Aanhangwagen over de kop op E403

Geert Vandevyvere (62) uit Pittem kwam met de schrik vrij na het ongeval op de E403, waarbij zijn aanhangwagen begon te slingeren en over de kop ging.
Foto Hans Verbeke Geert Vandevyvere (62) uit Pittem kwam met de schrik vrij na het ongeval op de E403, waarbij zijn aanhangwagen begon te slingeren en over de kop ging.

Op de E403 in Beveren gebeurde gisterennamiddag iets voor half vier een ongeval dat behoorlijk wat verkeershinder veroorzaakte. "Ik was met een lading metalen buizen en profielen die moesten gegalvaniseerd worden op weg naar Ieper", vertelt Geert Vandevyvere (62) uit Pittem. "Amper op de snelweg voelde ik plots mijn aanhangwagen slingeren. In een reflex remde ik voorzichtig af maar dat hielp niet. Uiteindelijk sloeg mijn aanhangwagen in schaar en ging hij over de kop." Auto, aanhangwagen en lading kwamen allemaal op de linkerrijstrook tot stilstand. Geert Vandevyvere bleef ongedeerd, maar was erg geschrokken "Veertig jaar lang heb ik 'de baan gedaan' met een vrachtwagen en nooit gebeurde er iets van betekenis. En dan kom je zoiets tegen, tijdens een onschuldig ritje." Door het ongeval ontstond een file in de richting van Kortrijk. Na een klein uurtje was de snelweg weer vrijgemaakt. (VHS)