Reizende fototentoonstelling houdt halt in WZC Vander Stokken: "Steentje bijdragen aan beeldvorming over personen met dementie”

Van donderdag 27 juni tot en met woensdag 24 juli kunnen bezoekers van WZC Henri Vander Stokken een fototentoonstelling bezoeken over dementie.
Mozkito Van donderdag 27 juni tot en met woensdag 24 juli kunnen bezoekers van WZC Henri Vander Stokken een fototentoonstelling bezoeken over dementie.
Van donderdag 27 juni tot en met woensdag 24 juli kunnen bezoekers van WZC Henri Vander Stokken een fototentoonstelling bezoeken over dementie.

Op 25 oktober 2018 lanceerde het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor mensen met dementie. Fotograaf Leo De Bock illustreerde het boek “Ik, jij, samen Mens” met krachtige zwart-wit-foto’s, waarop de talenten, het enthousiasme en de persoonlijkheid van mensen met dementie op de voorgrond staan. Uit de duizenden foto’s selecteerde het Expertisecentrum veertig foto’s voor het boek. Daarnaast werden er 10 beelden geselecteerd die op groot formaat werden afgedrukt voor een reizende fototentoonstelling.

Beeldvorming over dementie

De tentoonstelling is tijdelijk te bezichtigen aan het onthaal van het rusthuis. “Hiermee willen wij als woonzorgcentrum ons steentje bijdragen aan een genuanceerde beeldvorming over personen met dementie”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.