Pepingse steun voor noodhulp aan de getroffen landen door de cycloon Idai: gemeente schenkt 300 euro aan Rode Kruis

Op 14 maart zette de cycloon Idai de landen Mozambique, Malawi en Zimbabwe onder water.
AFP Op 14 maart zette de cycloon Idai de landen Mozambique, Malawi en Zimbabwe onder water.
De gemeente Pepingen zal een eenmalige toelage van 300 euro toekennen aan Rode Kruis Vlaanderen. Het geld moet dienen om de landen te helpen die getroffen werden door cycloon Idai.

De CD&V-fractie deed het voorstel om het geld vrij te maken. Op 14 maart verwoestte de cycloon Idai de landen Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Deze enorme ramp treft naar schatting 2,5 miljoen mensen, waaronder veel kinderen. Zeven organisaties van het Consortium 12-12 bieden ter plaatse hulp aan de getroffen bevolking. Het Consortium roept iedereen op om één van hun lidorganisaties te steunen. De organisaties verdelen ter plaatse tenten, dekens, drinkwater, voedselpakketten, hygiënekits en onderwijsmateriaal.

Warme oproep

“Vanuit onze fractie lanceren we ook een warme oproep aan burgers, bedrijven, scholen en verenigingen om solidair te zijn”, zegt CD&V-raadslid Peter Van Cutsem. “Alle giften zijn welkom. Wie een gift wil doen, kan deze overschrijven op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 van Rode Kruis Vlaanderen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.