Pepingse ginstokerij schenkt 750 liter ontsmettingsalcohol aan zorgverleners

Manu De Cort en zijn vrouw Sofie links, rechts beelden van de lading ontsmettingsalcohol.
Belga/Rv Manu De Cort en zijn vrouw Sofie links, rechts beelden van de lading ontsmettingsalcohol.
De Cort Distillery uit Pepingen heeft een eerste lading van 750 liter ontsmettingsalcohol afgeleverd bij de wachtpost van de Artsenkring Zennevallei. De stokerij maakt normaal gezien gin, whisky en jenever, maar schakelde nu over naar ethyl alcohol.

De Cort Distillery, onder meer bekend van de Ground Control-gin, kondigde onlangs aan de productie van gins, whisky’s en jenevers stop te zetten om ontsmettingsalcohol te produceren voor rust- en ziekenhuizen. Manu De Cort en zijn vrouw Sofie gingen van start met een eerste productie van duizend liter. “Daarvan hebben wij nu 750 liter ethyl alcohol ontvangen”, zegt Liesbeth Devreker, algemeen coördinator van de Artsenkring Zennevallei. “Daarmee worden zorgverleners in de regio Zennevallei verder geholpen. De verdeling van de ontsmettingsalcohol gebeurde in de Wachtpost Zennevallei.”

Manu en Sofie lieten ook een steunende boodschap na op de bidons. “Geherdistilleerd vanaf onze resten gin, jenever, whisky en gratis aangeboden aan de helden van de zorg!” valt er te lezen. “Veel moed en sterkte!”